100 de copaci au fost planați la Mioveni, în spiritul Centenarului

100 de copaci au fost planați la Mioveni, în spiritul Centenarului

100 de copaci au fost planați la Mioveni, în spiritul Centenarului! 

100 de puieți de stejar și plută au fost plantați astăzi, la Mioveni, în cadrul campaniei „100 pentru 100”, lansat de Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Proiectul are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, reprezentând Centenarul Marii Uniri, în fiecare județ al țării, pe plan local, orașul Mioveni fiind ales drept partener al acestei acțiuni, alături de Direcția Silvică Argeș.
Astfel, reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș, alături de silvicultori, reprezentanți ai Primăriei Mioveni și din cadrul Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni au mers în școlile și liceele din oraș, cu o inițiativă inedită, lansând elevilor provocarea de a planta și apoi adopta câte un copac. Coordonați de organizatorii acțiunii, micii silvicultori voluntari au răspuns pozitiv proiectului, s-au implicat în munca de plantare, au săpat și udat, iar la final au promis că vor continua să îngrijească arborii plantați în curtea școlii și pe viitor.
Plantarea copacilor a avut loc la Școala Gimnazială Nr.1 Mioveni, Școala Gimnazială „George Topârceanu „Mioveni, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Mioveni, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni și a continuat cu o amplă acțiune în Zona de Picnic Făget, unde au participat elevii Liceului Tehnologic Mioveni și micii preșcolari de la Grădinița Ray Kindergarten Ștefănești.
Toți copiii implicați în această acțiune au primit certificate de adopție pentru copacii plantați, un stimulent menit să-i responsabilizeze în activitățile cu caracter ecologic de zi cu zi.
Pe lângă marcarea momentului aniversar, acțiunea a constituit și un exemplu de responsabilitate față de mediu, urmărindu-se sensibilizarea cetățenilor în ceea ce privește respectul față de natură și mediu.

About The Author

Related posts