0.8 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Depunere jurământ! Alina Anca Baciu cel mai tânăr primar din România și consilierii locali de la Corbi

Alte Știri

Luni, 2 noiembrie, în curtea primăriei Corbi a avut loc ceremonia de învestitură a Consiliului Local și a primarului Alina Anca Baciu. Alături de consilierii locali și noul primar au fost prezenți și invitați. Printre aceștia s-au numărat fostul primar de la Mihăești, Gheorghe Matei și primarul de la Aninoasa, Ștefan Benonie.

În prezența reprezentanților Prefecturii Argeș, aleșii locali corbeni după ce li s-a făcut prezența de către secretarul primăriei, Mihail Moise au depus jurământul de credință unul câte unul.

Cătălin Cârstea, reprezentantul Instituției Prefectului Argeș a deschis ședința de constituirea a Consiliului Local Corbi după care aleșii locali au depus jurământul în ordine alfabetică. Au fost prezenți 11 consilieri locali din cei 13, au fost două situații în care validarea supleantului, cel care vine în locul primarului pe lista de Consiliu Local nu a fost validat în prima instanță de judecată urmează ca procedura să fie reluată iar un alt consilier are probleme medicale.

Secretarul primăriei Corbi, Mihail Moise a făcut prezența după care ședința a fost condusă de decanul de vârstă al Consiliului Local, Săvescu Ion și de alți doi cei mai tineri aleși locali.

Vlădescu Mihai – PMP, Groșanu Valentin – PMP, Precup Valentin – PMP, Moharu Constantin – PSD, Lupu Gheorghe – PSD, Stănciulescu Nicoleta Carmen – PSD, Aldea Dan – PNL, Dobrescu Claudiu Andrei – PNL, Săvescu Ion – PRO România, Verdete Petrică – Pro Romania, Moroiu Gheorghe candidat independent au fost primii care au depus jurământul după care a urmat primarul Alina Anca Baciu.

Noul primar de la Corbi este cel mai tânăr primar din România. La ceremonia de învestitură, Alina Anca Baciu a ţinut să precizeze: „Am încrederea că vom face lucruri bune în această comună. Va trebui să fim o echipă, indiferent de culoarea politică, să lăsăm orgoliile la o parte şi să facem împreună lucrurile ce trebuie făcute. Este cel mai emoţionant moment din viaţa mea. Sunt sigură că mă voi înţelege cu echipa pe care o am”.

La eveniment a participat și Virgil Baciu, cel care până acum a fost gospodarul localității Corbi, cu emoții i-a predat eșarfa și ștafeta fiicei sale.

La doar 24 de ani, Anca-Alina Baciu a câştigat Primăria Corbi, una dintre cele mai dezvoltate localităţi din Argeş. Anca Baciu îi calcă pe urme tatălui său Virgil Baciu, care a condus comuna Corbi timp de opt ani, transformând-o într-una model la nivel naţional.

Anca Baciu a câştigat clar alegerile, obţinând 884 de voturi, la mare distanţă de candidaţii de la PSD (566 voturi), Pro România (328) şi PNL (252). Anca Baciu a obţinut licenţa în Business şi Turism la ASE Bucureşti în 2018, iar în acest an şi-a luat masterul în Management Turistic şi Comerţ.

Ultimele Știri

Mai e puțin. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei

Mai e puțin. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei. Noua...

Alte știri din aceeași categorie