7.5 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

Haideți să nu îl uităm pe Gavriil Prunoiu! O melodie în memoria rapsodului muscelean

Alte Știri

În dimineaţa zilei de 31 martie s-a stins din viaţă Gavriil Prunoiu, unul dintre cei mai iubiţi interpreţi de muzică populară din ţara noastră şi a cărui carieră s-a stins pe parcursul a aproape şase decenii.

Gavriil Prunoiu interpret de folclor, profesor dar mai ales un împătimit iubitor al Muscelului natal a încetat din viață și va fi înmormântat la Câmpulung sâmbătă, 3 aprilie. Trupul neînsuflețit al cunoscutului rapsod muscelean este depus la la biserica Sfântul Ilie din Câmpulung.

Trebuie spus că Gavril Prunoiu a avut o strânsă relaţie de prietenie cu îndrăgita Marioara Murărescu, realizatoarea emisiunii „Tezaur folcloric”. De-a lungul carierei sale strălucite, Gavril Prunoiu a îndrumat numeroşi elevi care ulterior au ajuns cunoscuţi interpreţi cunoscuţi de muzică populară, printre aceştia numărându-se Niculina Stoican, Carmen Iordache şi Ionuţ Dolănescu.

Gavril Prunoiu a avut o contribuţie esenţială la înfiinţarea mai multor secţii de muzică vocală tradiţională românească la mai multe licee de muzică din ţară. Gavril Prunoiu a sprijinit şi crearea clasei de nai la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Ultimele Știri

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024. Suma nu este deloc una mică....

Alte știri din aceeași categorie