15.7 C
Campulung Muscel
marți, 16 aprilie, 2024

În România, Eclipsa de Lună va fi vizibilă începând cu ora 4:31…

Alte Știri

Începând din seara zilei de 15 mai, Pământul va trece între Soare și Lună, blocând lumina solară și aruncând o umbră pe suprafața Lunii. Potrivit Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, în țara noastră, eclipsa se va produce în dimineața zilei de 16 mai, începând cu ora 4:31, când Luna începe să intre în penumbra Pământului. Faza cea mai spectaculoasă are loc în timp și după ce Luna apune în România.

Vor putea fi observate modificări de strălucire pe discul Lunii după ora 5:28, când partea din stânga sus a satelitului natural al planetei noastre va începe să-și schimbe culoarea. La numai 20 de minute după, Luna apune la București. Fenomenul poate fi observat fără niciun fel de echipament special. Un mediu întunecat, departe de lumini puternice, asigură însă cele mai bune condiții de vizionare.

Fenomenul este vizibil pentru mai mult timp în vestul României, deoarece Luna apune cu 20 de minute mai târziu în această parte a țării decât în est.”Pe parcursul eclipsei Luna se va afla în constelația Libra. La stânga de Lună se va vedea steaua Antares, din constelația Scorpius“, transmite Observatorul Astronomic.

Ultimele Știri

Lovitură puternică pentru proprietarii DACIA. Trebuie să meargă cu mașinile URGENT în service

Lovitură puternică pentru proprietarii DACIA. Trebuie să meargă cu mașinile URGENT în service. Dacia a declanșat o campanie de rechemare...

Alte știri din aceeași categorie