7.4 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

Un tânăr consilier local din Mihăești a ajuns după gratii pentru trafic de influență

Alte Știri

Un consilier local de la Mihăești a fost reținut în cursul zilei de ieri pentru 30 de zile din cauză că a promis mai multor persoane că îi poate ajuta, contracost, să urgenteze eliberarea unor documente din trei instituții din Argeș.

Ulterior, 20 de persoane, printre care și alesul local, au fost duși la audieri. După administrarea probatoriului, alesul local a fost reținut pentru 24 ore, ulterior fiind prezentat instanței care a decis arestul preventiv pentru 30 zile.

„În ziua de 25 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș,  au desfășurat trei percheziţii domiciliare, pe raza județului Argeș, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de influență și cumpărare de influență.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, un bărbat de 39 de ani, lasând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul a trei instituții din Argeș, ar fi pretins, de la mai multe persoane, diverse sume de bani, promițând că îi va determina pe funcționarii din cadrul acestor insituții să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unui act de intră în atribuțiile de serviciu.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri și documente cu valoare probatorie, trei laptopuri, un telefon mobil și o pușcă cu aer comprimat. 20 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

După administrarea probatoriului, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a  bărbatului de 39 de ani. În cursul zilei de 26 mai a.c., acesta a fost prezentat Tribunalului Argeș, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile” potrivit IPJ Argeș.

Ultimele Știri

Data când va fi gata noua Creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel

Data când va fi gata noua creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel. Primărița Elena Lasconi a anunțat că...

Alte știri din aceeași categorie