13 noi paturi cu oxigen doar în Spitalul Militar! În celelate nu se mai poate…
13 noi paturi cu oxigen doar în Spitalul Militar! În celelate nu se mai poate…

13 noi paturi cu oxigen doar în Spitalul Militar! În celelate nu se mai poate…

În urma aglomerării Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, cu pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, care afectează desfășurarea actului medical de urgență Non-Covid, vineri după amiază a avut loc o întâlnire la sediului Instituției Prefectului la care au participat subprefecții județului, directorul executiv al DSP, directorul Ambulanței Argeș și managerii de spitale din județul Argeș.

Au fost căutate soluții pentru suplimentarea de paturi cu oxigen prin transformarea de paturi non-covid care au acces la oxigen, în paturi pentru covid. În urma acestei ședințe, în ziua de sâmbătă, Instituția Prefectului a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Argeș prin care solicita o analiză la nivelul spitalelor din județul Argeș și în măsura posibilităților constatate la fața locului să dispună operaționalizarea de noi paturi cu oxigen pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

În momentul de față șansele de operaționalizare de noi paturi sunt mici, spitalele funcționând la capacitate maximă atât din punct de vedere al personalului cât și din punct de vedere al suprasolicitării instalațiilor tehnice. Singura certitudine este operaționalizarea de 13 noi paturi cu oxigen în cadrul Spitalului Militar, lucru care se va întampla la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Facem apel la cetățeni să înțeleagă gravitatea situației, să înțeleagă situația din spitale, să-i înțeleagă pe medici, să înțeleagă pericolul la care sunt supuși atât pacienții covid cât și cei non-covid!

Facem apel la cetățeni să se vaccineze, să se protejeze, să poarte masca, să se desinfecteze și să evite zonele aglomerate! Bolnavii cronici să evite ieșirile din casă!

About The Author

Related posts