15 studenți străini stau o lună în Câmpulung

15 studenți străini stau o lună în Câmpulung

Timp de o lună, Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” găzduieşte o serie de cursuri oferite de Asociaţia Internaţională a Studenţilor în Ştiinţe Economice şi Comerciale printr-un proiect shope.

Vor fi organizate seminarii prin care participanţii, elevi ai claselor V-XI, alături de cei 15 studenţi străini, vor cunoaşte mai bine obiceiurile ţărilor participante şi vor avea ocazia să aprofundeze limba engleză.

,,Este un proiect bazat pe educația non-formală, pentru că noi ca și organizație încercăm să aducem o contribuție comunității în care activăm. Cea mai mare problemă în România, este educație, iar noi dorim să venim cu un plus valoare.

Noi la Câmpulung învățăm elevii despre limbajul corpului, cum să țină un discurs în public, cum să empatizeze, lucruri mărunte dar importante care nu se pot învăța în școală, dar extrem de folositoare pentru viață. Cursurile se adresează elevilor de la clasele I-VIII și până la cei de-a XII-a. Sunt și studenți internaționali veniți din Turcia, Brazilia, China, Taiwan, Azerbaigian, etc.

Studenții străini aplică pe platforma noastră, noi îi intervievăm iar apoi îi trecem prin niște traininguri prin care îi învățăm să predea, după care intră la clase. Mai și călătoresc pe timpul șederii la Câmpulung”, a declarat Ioan Robert Dănăcică, președintele AIESEC Pitești.

Pe parcursul acestui proiect sunt implicați și o serie de voluntari ai colegiului gazdă.

,,Noi suntem 22 de voluntari toți din cadrul Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. Suntem alături de străinii care au venit în orașul nostru, ei nu știau aproape nimic despre țara noastră iar noi ne-am implicat activ în a-i coordona, să le facem o ședere plăcută și să îi ajutăm atunci când vor începe să predea. Am decis să fim voluntari, pentru a ajuta acești oameni, fără a fi remunerați în vreun fel. Acesta este primul proiect care se desfășoară în școala noastră și ne dorim să îl extindem cu timpul”, a declarat Andrei George Popescu, liderul acestor voluntari.

Elevii din Câmpulung au acum ocazia să afle tradiția și obiceiurile țărilor de unde provin studenții iar mai mult decât atât să aprofundeze limba engleză.

About The Author

Related posts