Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

167 de sancţiuni, în valoare de 23.500 de lei, pentru nepurtarea măștii
167 de sancţiuni, în valoare de 23.500 de lei, pentru nepurtarea măștii

167 de sancţiuni, în valoare de 23.500 de lei, pentru nepurtarea măștii

Aproape 2.000 de persoane au fost verificate în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști şi poliţiştii locali, în cadrul activităților desfășurate în sistem integrat, prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore, au fost intensificate activităţile în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, în mijloacele de transport în comun, dar şi cu privire la localurile publice și zonele aglomerate. Astfel, polițiști argeșeni au acționat atât în activități independente, cât și cu jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și cu specialiști din cadrul I.S.C.T.R., I.T.M., D.S.P., D.S.V.S.A., R.A.R., fiind vizate în special transportul în comun, zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, dar și localurile publice, cum ar fi restaurantele și sălile de jocuri de noroc.

Au fost desfășurate 33 de acțiuni punctuale (din care 30 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali), fiind verificate 130 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

De asemenea, 264 de autovehicule au fost verificate, din care 139 de mijloace de transport în comun. Au fost verificate, în total, 1.882 de persoane, dintre care 690 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.500 de lei. Dintre acestea, 167 de sancţiuni, în valoare de 23.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, iar 3 sancţiuni, în valoare de 11.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a organizării unui eveniment privat, respectiv unui operator economic care nu şi-a limitat programul de lucru.

Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul stării de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor.

Având în vedere creșterea numărului de infectări, polițiștii argeșeni recomandă cetăţenilor să conștientizeze importanţa măsurilor restrictive şi să contribuie la efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus, respectând aceste măsuri.

About The Author

Related posts