17 persoane depistate că furat lemne din pădure

17 persoane depistate că furat lemne din pădure

17 persoane depistate că furat lemne din pădure. Polițiștii argeşeni au acționat pe raza de competență pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au au depistat 17 persoane cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani, în timp ce transportau material lemnos pe drumurile publice cu atelaje şi mijloace auto, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 66.000 de lei.

Totodată a fost confiscată cantitatea de aproximativ 13 metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente, totodată fiind confiscate cinci atelaje.

În perioada 1-3 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş,  împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, au acţionat pe raza comunelor Corbeni şi Albeştii de Argeş, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În urma activităţilor au fost depistate şapte persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 52 de ani, care au tăiat sau transportat peste 5 metri cubi. Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 31.000 de lei, totodată fiind dispuse măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos, care a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Curtea de Argeş, precum şi de confiscare a trei atelaje.

About The Author

Related posts