18.8 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

2019: Trecut și prezent în secția motor a uzinei ARO! VIDEO

Alte Știri

Ne aflăm în anul 2019, au trecut peste 10 ani de când s-au pus lacătele pe uzina ARO. Acum doar aminitirile ne mai leagă de această – cea mai înaltă facultate – cum spunea foștii angajați.

La secţia motor, a fostei întreprinderi ARO, acolo unde pe butuci de lemn a prins viaţă primul IMS, muscelenii s-au întâlnit pentru a-şi aminti de ceea ce a fost odată Zimbrul Carpaţilor. Cu această ocazie a fost lansată carte „IMS M59 A”, ce poartă semnătura inginerului Marian Bădiţă.

Astăzi totul este istorie, Zimbrul Carpaților care câștiga competițiile pe piscurile Carpaților sau în deșert, poate fi văzut doar în muzeu.

Cei care au în posesia unui autoturism fabricat în orașul de la poalele Mateiașului prezintă iubitorilor de mașini de epocă autoturismele recondiționate și se întâlnesc pentru a depăna amintiri.

Iubitorii de autoturisme ARO și muscelenii, s-au întâlnit după ani buni de la dispariția uzinei, în secția unde se plămădeau motoarele acestei mașini care au străbătut lumea.

Din clădirea aflată astăzi în ruină nu a mai rămas nimic din vechea glorie. Aici s-au făcut primele motoare care au fost puse pe IMS și apoi pe ARO.

Tot de această secție se leagă și amintirile unui fost director, Segiu Marcu.

De promovarea automobilului construit în uzina de la poalele Mateiașului se ocupa departamentul Marketing. Pentru cei puțini oameni care lucrau aici amintirile încă mai sunt vii. Mulți dintre ei au devenit renumiți artiști ai țării.

Marian Bădiță cu această ocazie a lansat cartea „IMS M59 A”, ce îi poartă semnătura. Cei prezenți au avut ocazia să facă un remember la ce a fost ARO admirând modele expuse care au fost construite în această secție.

 

 

Ultimele Știri

Marele anunț la PSD Câmpulung. S-a stabilit candidatul pentru primăria Câmpulung

Marele anunț la PSD Câmpulung. S-a stabilit candidatul pentru primăria Câmpulung. În urmă cu puțin timp, președintele PSD Argeș, Ion...

Alte știri din aceeași categorie