27 de fermieri argeșeni beneficiari ai programului de tomate

27 de fermieri argeșeni beneficiari ai programului de tomate

Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș, informează că din totalul de 55 de potențiali beneficiari ai programului de tomate, s-au înscris în ciclul I – 28 de fermieri, din care 27 sunt eligibili. Aceștia comercializează tomatele în pieţele agroalimentare din județul Argeș, amenajate conform Legii nr. 145/2014R.

S-au depus 27 de deconturi justificative de cei care au valorificat cantitatea minimă necesară de 2000 kg/1000 mp.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate.

Produsele de protecție a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Oficiului Fitosanitar Argeș, respectându-se timpul de pauză de la aplicare și până la recoltare.

Pentru Ciclul II de tomate, până la data de 30 iunie 2019, s-au primit 15 solicitări de înregistrare în Registrul unic pentru accesarea Programului de tomate, cultivate în sere sau solarii.

Termenul limită de înscriere în program pentru Ciclul II este 15 septembrie 2019 inclusiv, pentru tomatele valorificate în perioada noiembrie – 20 decembrie 2019.

Pentru obținerea sprijinului financiar, solicitanții înregistrați în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate au obligația să depună la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, documente justificative care să ateste comercializarea producției de tomate obținute din spațiile protejate, până la data de 27 decembrie 2019 inclusiv.

About The Author

Related posts