3 gospodării afectate din cauza unui incendiu! Animale arse de vii!

3 gospodării afectate din cauza unui incendiu! Animale arse de vii!

 

Un incendiu a reușit să distrugă trei gospodării! Acesta a izbucnit în localitatea Rucăr, înspre dimineața zilei de 17 ianuarie. Casa familiei Țuluca a fost făcută scrum, iar două vaci cu doi viței au ars de vii!

La ora 03.32, trei echipaje cu trei autospeciale cu apă şi spumă, un echipaj cu ambulanța SMURD și un echipaj cu o autospecială de primă intervenție și comandă de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung au intervenit în comuna Rucăr, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă și care s-a extins la mai multe construcții din apropiere. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale, lui Ionel Moise de 42 de ani, care a suferit un atac de panică, ulterior fiind transportat la spital.

Au ars:  – la primul proprietar – Moise Țuluca: acoperișul și etajul casei construită din lemn pe o suprafață de aproximativ 60 mp, anexe gospodărești pe 40 mp, 2 tone de fân, mobilierul din 4 camere și două bovine;

– la al doilea proprietar: acoperișul casei pe o suprafață de 40 mp și s-au degradat tavanele din 4 camere;

– la al treilea proprietar: din cauza temperaturii ridicate s-au degradat 3 ferestre de termopan;

Sursa probabilă: scurtcircuit electric;

Împrejurarea: cablu electric defect;

Intervenția a fost una dificilă din cauza condițiilor meteo și a suprafeței mari pe care se manifesta incendiul, dar și a faptului că autospecialele au fost alimentate cu apă dintr-un pârâu din apropriere deoarece hidranții erau înghețați. Acțiunea de stingere a durat aproximativ șase ore și jumătate.

,,Nu știm de la ce a izbucnit indendiul, pentru că această casă care a ars nu era locuită. Nu am mai făcut focul în ea de mulți ani, nici sursa de electricitate nu o foloseam. Am intervenit foarte rapid, dar după cum vedeți nu am mai recuperat mare lucru. Mă doare sufletul de animalele care au ars de vii. Am încercat să le salvez de două ori, dar nu am putut din cauza flăcărilor. Am cerut ajutor dar atunci când am stins focul a fost prea târziu. Eu am ajuns la spital din cauza unui atac de panică. Sunt și operat. Imi este foarte greu, dar bine că nu au murit oameni, se putea întâmpla și mai rău”, ne-a declarat Ionel Țuluca angajat la primăria Rucăr, chiar la SVSU.

About The Author

Related posts