31 decembrie, prima zi de vaccinare a personalului medical din Argeș
31 decembrie, prima zi de vaccinare a personalului medical din Argeș

31 decembrie, prima zi de vaccinare a personalului medical din Argeș

31 decembrie, prima zi de vaccinare a personalului medical din județul Argeș. Au început deja programările în platforma națională. Campania de vaccinare se va desfășura în trei etape. Vă reamintim că în judeţ sunt amenajate 14 centre de vaccinare (trei în Pitești și câte unul la Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Costești, Ștefănești, Topoloveni, Bârla, Boteni, Bradu, Micești și Mărăcineni), la care se vor adăugă trei caravane mobile pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate.

Am primit de la STS tabletele pentru programarea vaccinării şi includerea în Registrul naţional al vaccinării. Ele au fost distribuite centrelor de vaccinare organizate în cadrul spitalelor din judeţ şi personalul a fost instruit cu privire la modul de utilizare.

De asemenea, avem întocmită lista cu personalul medical care urmează să se vaccineze. Deocamdată nu ştim câte din cele 150.000 doze de vaccin care urmează să fie aduse în ţară vor fi repartizate judeţului nostru, care este arondat centrului regional de distribuire de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Ceea ce vă pot spune cu siguranţă este că suntem pregătiţi din toate punctele de vedere să începem vaccinarea chiar din a doua zi de la primirea dozelor. Avem puse la punct logistica şi circuitele de administrare, personalul este pregătit.

Repet, totul ţine de momentul în care vor intra în posesia dozelor. Dacă acestea vor veni înainte de Anul Nou vom începe vaccinarea şi, dacă nu, cel mai probabil activitatea va demara după data de 3 ianuarie 2021”, ne-a declarat prefectul Emanuel Soare.

În ceea ce priveşte procedura de înscriere pentru cei care doresc să se vaccineze, Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 a anunțat că vaccinarea se va face pe bază de programare pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor și pentru o mai bună monitorizare post-vaccinare.

De asemenea, în acest mod va fi redus la minimum riscul de pierdere a dozelor de vaccin şi persoanele care doresc să se vaccineze se vor putea programa on-line, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, medicul piteştean Valeriu Gheorghiţă de la Spitalul Militar Bucureşti, a afirmat că sunt puține contraindicații legate de vaccinare și i-a îndemnat pe oameni să aibă încredere în personalul medical și să se informeze din sursele potrivite pentru a lua decizia cea mai bună cu privire la sănătatea lor.

About The Author

Related posts