6.2 C
Campulung Muscel
marți, 23 aprilie, 2024

La ceas aniversar, Colegiul Național Pedagogic ,,Carol I” pregătește o monografie ilustrată cu o tradiție de 150 de ani!

Alte Știri

Anul viitor se împlinesc 150 de ani de la înființarea Şcolii Normale, care, în primii 29 de ani, a funcţionat la Bucureşti. Cum Sfântul Andrei este protectorul spiritual al colegiului reprezentanții comunității se întâlnesc an de an pentru a aduce un omagiu celor care au pus bazele acestei școli dar și învățătorilor și profesorilor de renume.

Vorbim aici de Ion Mihalache, fondatorul Partidului Ţărănesc, şef al primei promoţii care a absolvit Şcoala Normală la Câmpulung, în 1901. Primul dascăl în acest domeniu, Dumitru Scurei, care a fost şi primul director din etapa câmpulungeană a Şcolii Normale.

Un alt profesor venit în primii ani la Câmpulung, dr. Ilarion Velculescu. Acesta a obţinut doctoratul în 1882 la Leipzig – Germania. Acum Ilarion Velculescu îşi doarme somnul etern în Cimitirul „Flămânda” din Câmpulung.

Profesorul universitar Ion Nanu Muscel a fost membru al corpului profesoral încă din 1896. Întrucât cadrele didactice care au funcţionat vreme de aproape trei decenii la Bucureşti nu au dorit să profeseze la Câmpulung, s-a făcut o selecţie riguroasă, prin intermediul căreia au fost aleşi profesorii din oraşul nostru. Unul dintre aceştia a fost Ion Nanu Muscel, a cărui carieră didactică a debutat la Şcoala Normală.

Dimitrie Scurei, învăţător de formaţie, i-a fost învăţător distinsului medic, profesor universitar Ion Nanu Muscel, la şcoala primară. În 1900, Ion Nanu Muscel a plecat în Capitală, îmbrăţişând cariera de profesor universitar la Universitatea de Medicină din Bucureşti.

Anul viitor conducerea școlii a promis că va scoate de sub tipare o monografie ilustrată cu cei 150 de ani de tradiție ai Colegiului Național Pedagogic ,,Carol I”, eveniment la care va participa și președintele Klaus Iohannis. Cel puțin acest lucru l-a promis șeful Statului când a fost prezent la Câmpulung.

Filmarea integrală o găsiți aici!!!!!!

Anul acesta la data de 30 noiembrie, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” din Câmpulung a împlinit 149 de ani de la înfiinţare şi 120 de ani de când şi-a deschis porţile şi în cetatea lui Negru Vodă. Cu această ocazie a avut loc un spectacol omagial impresionant, realizat de către profesorii şi elevii instituţiei de învăţământ.

 

Ultimele Știri

Vouchere pentru cei cu pensii mici. Ajung Direct prin Poștă

Vouchere pentru cei cu pensii mici. Ajung Direct prin Poștă. Se dau bani în plus de Paște. Cine sunt...

Alte știri din aceeași categorie