5.7 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

La Liceul Teoretic „Dan Barbilian” a fost promovată imaginea armatei

Alte Știri

În cadrul activităţilor dedicate sărbătoririi la 25 octombrie a Zilei Armatei Române, militarii Garnizoanei Câmpulung, la iniţiativa Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” cu sprijinul Biroului informare-recrutare au desfăşurat în data de 24 octombrie 2017, proiectul „Armata în Şcoli”, un proiect educaţional care a avut ca scop formarea şi dobândirea unor cunoştinţe şi atitudini pozitive faţă de istoria neamului românesc, faţă de istoria Armatei Române.

Militarii din Câmpulung au fost prezenţi în intervalul orar 11.00-13.00, la Liceul teoretic „Dan Barbilian” pentru promovarea imaginii Armatei în şcoli, pentru a le împărtăşi elevilor o pagină din istoria militară a Armatei Române, pentru a prezenta tradiţiile de luptă ale înaintaşilor noştri, dar şi pentru a promova oferta educaţională a sistemului militar şi a-i ajuta să se orienteze spre o viitoare carieră militară, pe elevii care vor să acceadă în sistemul militar.

Un capitol aparte al proiectului, l-a constituit prezentarea Drapelului de Luptă al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”.

Elevii au avut ocazia să stea de vorbă cu profesionişti desăvârşiţi, cu foarte multe misiuni la activ, în locuri fierbinţi ale planetei, în special în Afganistan. Prezenţa militarilor în şcoala lor le-a captat atenţia elevilor, mai ales că au fost făcute şi scurte prezentări ale unor piese de armament şi dispozitive tehnice din dotarea militarilor.

Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie