13.2 C
Campulung Muscel
joi, 28 martie, 2024

Campanie de testare gratuită a glicemiei la Câmpulung!

Alte Știri

Lions Club ”Negru Vodă” Câmpulung în parteneriat cu Asociația Sprijin pentru Diabet – București, Clinica ”Nanu Muscel” și Spitalul Municipal din Câmpulung se raliază la cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului care are loc în fiecare an în ziua de 14 noiembrie.
Marți, 14 noiembrie 2017 între orele 11.00 – 13.00, în fața Primăriei Câmpulung muscelenii au fost invitaţi să-şi  testeze gratuit glicemia. Echipele care s-au implicat în această campanile abia au făcut faţă numărului mare de musceleni care au dorit să îşi testeze glicemia.

«Este gratis, am aflat de corturile de aici de la primărie şi am decis să vin şi eu. Chiar a fost bine că nu mâncasem nimic. Mă bucur că mi s-a spus că am nivelul glicemiei bun, dar eu îmi ţin sub control comportamentul alimentar. Mă bucur că cei de la Nanu Muscel, de la spital, şi clubul acela au făcut asta pentru noi. Trebuie să se ştie că aici la noi în Câmpulung oamenii sunt săraci. Îi numeri pe degete pe cei care au bani. Ar trebui să vină parlamentarii la noi aici şi să ne privească în ochi, să vadă câtă suferinţă e în ochii celor trecuţi de 50 de ani care nu mai au locuri de muncă, celor care au făcut 12 clase şi stau pe banii părinţilor sau şi mai rău pe ai bunicilor, măcar ei au făcut ceva şi pentru noi! Îi felicit pe organizatori! Asta înseamnă să te intereseze de oameni!», spune Adrian Dascălu.

Diabetul este una dintre bolile cu cea mai rapidă creștere în lume, afectând oameni din toate rasele, nivelurile de venit și vârste. Este una dintre cele mai răspândite afecțiuni cronice metabolice și una din bolile care produc cele mai multe decese anual, ca urmare a efectelor bolii.
Oficial, conform OMS sunt peste 350 de milioane de oameni care suferă de diabet. Numărul lor crește constant și se apreciază că în 2020 va ajunge la peste 450 de milioane. Potrivit unui raport prezentat la mijlocul lunii august 2016 la Lisabona, anual 4,6 milioane de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza diabetului zaharat, iar sistemele de sănătate cheltuie anual aproape 500 de miliarde de dolari pentru a lupta cu această boală cronică.
Pentru ROMÂNIA diabetul este o problemă majoră de sănătate publică, specialiştii considerând că diabetul afectează peste 1 milion de oameni, dintre care aproximativ 2.800 sunt copii.

Ultimele Știri

Dispar toate supermarketurile PROFI. Ce se va întâmpla cu ele!

Dispar toate supermarketurile PROFI. Ce se va întâmpla cu ele! Lanțul de magazine Profi va fi preluat de o...

Alte știri din aceeași categorie