11 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Focar de viroze respiratorii în Argeş!

Alte Știri

Focar de viroze respiratorii în Argeş! Peste 100 de argeşeni sunt afectaţi de 3 categorii de viruşi şi sunt internaţi în spitale…

Noutatea sunt focarele periodice de viroze, acum cea mai afectată zonă fiind Argeşul. La toţi pacienţii, a fost confirmat diagnosticul de gripă sezonieră.

Mai mult decât atât a fost depistat un virus gripal nou…

Numărul total al deceselor cauzate de gripă a ajuns la 3, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Potrivit sursei citate, cele trei persoane care au murit din cauza gripei aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinate antigripal.

Al treilea deces din cauza virusului gripal tip B a fost confirmat în Cocu la o femeie de 93 ani. Femeia a murit la spitalul judeţean Argeş, în luna martie.

La nivelul Argeşului au fost confirmate 106 de cazuri de gripă, 76 cu virusul gripal tip B, 24 cu virusul gripal AH1 şi 6 persoane cu virusul gripal tip AH3.

Medicii atenţionează – gripa poate fi confundată cu o banală răceală. Tocmai de aceea, de la primele semne, adică febra peste 38 de grade, dureri de gât, dar mai ales dureri de cap, dureri musculare şi o stare de astenie, trebuie să ne prezentăm de urgenţă la un cabinet medical.

 

Ultimele Știri

Premierul Marcel Ciolacu, din țările Arabe a ajuns direct în Argeș!

Premierul Marcel Ciolacu, din țările Arabe a ajuns direct în Argeș. A venit însoțit de Mihai Tudose, Gabriela Firea,...

Alte știri din aceeași categorie