5.5 C
Campulung Muscel
marți, 19 martie, 2024

Atenție au început virozele!

Alte Știri

Atenție au început virozele!

Camerele de urgenţă ale spitalelor sunt sufocate de pacienţii mici care au probleme din cauza virozelor. Acestea sunt determinate de viruși care sunt în aer, la alte persoane purtătoare sau bolnave! Trebuie ca populaţia să ştie că virușii nu sunt bacteria, ca atare nu necesită antibiotic!

Dacă părinţii doresc schema de diagnostic 2018 trebuie să recolteze copilului hlg și CRP, pentru un tratament şi diagnostic correct, spun medicii.

Care este diferenţa între răceală, gripă, viroză şi mai ales cum le putem trata?

Deşi la prima vedere pot avea manifestări asemănătoare, aceste 3 tipuri de afecţiuni impun remedii diferite pentru tratarea acestora.
Răceala este o infecţie virală  provocată în special de rinovirusuri, care afectează mucoasa nazală, sinusurile, faringele şi căile respiratorii.

De regulă, simptomele răcelii debutează la 3 zile de la infecţie printr-o stare generală de disconfort, senzaţii  de usturime ale faringelui şi rinoree.
Atunci când infecţiile virale se manifestă exclusiv asupra căilor aeriene superioare prin strănut excesiv, nas înfundat, secreţii nazale abundente, putem vorbi despre instalarea virozei respiratorii.

Gripa este cea mai periculoasă viroză respiratorie, fiind provocată de virusul gripal, care se manifestă mai amplu, ca o infecţie a plămânilor şi a căilor respiratorii. Anual, aceasta afectează aproximativ 12% din populaţie, iar primele semnale sunt date de febră, tuse, migrene şi o stare generală de rău a organismului.

Este important de reţinut că antibioticele nu sunt eficiente în cazul răcelilor, gripei şi virozelor respiratorii, decât în cazul în care este vorba şi de o infecţie bacteriană asociată acestora. Altfel, acest tip de tratament aduce mai multe efecte secundare negative decât beneficii în interiorul corpului.

Atunci când organismul nostru se luptă cu o afecţiune virală, este posibil să se instaleze şi o suprainfecţie bacteriană, din cauza sistemului imunitar slăbit. Doar în acest caz este utilă administrarea antibioticelor, care pot să omoare direct bacteriile sau le împiedice să se răspândească.

Tratamentele recomandate se diferenţiază în funcţie de fiecare afecţiune, simptomatologie şi tipul de infecţie, însă este important ca toate să aibă o acţiune antiinflamatoare asupra căilor respiratorii infectate, antispastică pentru a calma tusea şi emolienta pentru fluidizarea şi eliminarea eficientă a secreţiilor nazale.

Ultimele Știri

Voi aștia, maturi vă mai aduceți aminte de celebra Poartă de la Posada din Câmpulung Muscel? Și acum, scrie povești!

Voi aștia, maturi vă mai aduceți aminte de celebra Poartă de la Posada din Câmpulung Muscel? Și acum, scrie...

Alte știri din aceeași categorie