web analytics
Breaking News
8 zile de instruire pentru „Vulturii Carpaţilor” în Cincu

8 zile de instruire pentru „Vulturii Carpaţilor” în Cincu

Ceremonia de deschidere a exercițiului tip M.R.E. (Mission Rehearsal Exercise) – Vulturii Carpaților – 18.01 a avut loc vineri, 12 decembrie, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov.

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” care încadrează Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” desfășoară ultima fază a procesului de operaționalizare pentru misiune – exercițiul de antrenament în condițiile misiunii.

Prezent la deschiderea exercițiului, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghiță Vlad, le-a transmis militarilor Batalionului 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” că are deplină încredere în capacitatea lor de a îndeplini misiunea încredințată în bune condiții, bazându-se pe spiritul de corp și camaraderie dovedit și în misiunile anterioare.

Luni, 15 ianuarie, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, din Cincu, militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” vor desfășura o secvență tactică a Exercițiului de repetare a misiunii (MRE – mission rehearsal exercise).

Exercițiul, denumit Vulturii Carpaţilor 18.01, care se desfășoară între 12 și 20 ianuarie, are ca scop evaluarea stadiului pregătirii militarilor pentru participarea, începând cu luna februarie, la misiunea Resolute Support din Afganistan.

Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” va executa, în perioada februarie – august 2018, misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei în zona de apărare terestră apropiată a Bazei Aeriene Militare Kandahar, în scopul sprijinirii TAAC South (Train, Advise and Assist Command South), precum şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane.

Unitatea este constituită, în majoritate, din militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” care au mai participat la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo (2005 şi 2007) şi Afganistan (2008).

About The Author

Related posts