2.5 C
Campulung Muscel
marți, 19 martie, 2024

Ministrul afacerilor interne, întâlnire cu procurorul general interimar al Statelor Unite ale Americii

Alte Știri

Ministrul afacerilor interne, întâlnire cu procurorul general interimar al Statelor Unite ale Americii

În perioada 8-9 noiembrie a.c. ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, s-a aflat în Statele Unite ale Americii, unde a participat la Reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne.

Reuniunea din Washington, găzduită de procurorul general interimar al Statelor Unite ale Americii, Matthew Whitaker, a evidențiat reperele cooperării în domeniul securității și al afacerilor interne dintre SUA și Uniunea Europeană.

România a participat ca observator, din perspectiva preluării președinției Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019, având ca obiectiv principal prezentarea priorităților în domeniul securității si afacerilor interne.

Una dintre temele discutate a vizat securitatea cibernetică, respectiv prevenirea și combaterea conținutului terorist on-line și combaterea radicalizării pe internet.

“Sunt total de acord că, în prezent, câmpul de luptă împotriva radicalizării este spațiul virtual, așa cum remarca și comisarul european Dimitris Avramopoulos, iar România va prioritiza acest domeniu în timpul președinției Consiliului Justiție și Afaceri Interne. Evident că asta presupune identificarea unui echilibru între procedurile de blocare a conținutului on-line privind propaganda teroristă și libertatea de exprimare, însă radicalizarea nu trebuie sa fie încurajată sau protejată” a susținut, cu prilejul reuniunii, ministrul de interne român.

La reuniunea ministerială SUA-UE au mai participat ministrul Securității naționale/Departament of Homeland Security – Kirstjen Nielsen, directorul EUROPOL, Catherine De Bolle, președintele EUROJUST, Ladislav Hamran, ministrul federal de interne austriac, Herbert Kickl, ministrul federal austriac al justiției, Joseph Moser și reprezentanți ai Comisiei Europene.

Următoarea reuniune de nivel înalt UE-SUA, în domeniul Justiție și Afaceri Interne, va avea loc la începutul anului viitor la București.

Ultimele Știri

Voi aștia, maturi vă mai aduceți aminte de celebra Poartă de la Posada din Câmpulung Muscel? Și acum, scrie povești!

Voi aștia, maturi vă mai aduceți aminte de celebra Poartă de la Posada din Câmpulung Muscel? Și acum, scrie...

Alte știri din aceeași categorie