2.5 C
Campulung Muscel
marți, 19 martie, 2024

Vă mai amintiți de fosta cantină școlară? Au fost găsite ruinele!

Alte Știri

Vă mai amintiți de fosta cantină școlară din centrul Câmpulungului? Au fost găsite ruinele! Muncitorii care se ocupă de reabilitarea pieţei primăriei au scos la lumină, în timpul săpăturilor, porţiuni din fundaţia şi zidăria vechiului imobil, construit în 1908, care a fost ulterior preluat şi folosit de uzina ARO.

Dărâmată la începutul anilor ’80, pentru a lăsa loc “blocului rechinilor”, fosta cantină şcolară de lângă Sfatul Popular, unde serveau masa zilnic sute de elevi ai Şcolii Profesionale ARO, va dispărea definitiv din peisajul urbei muscelene, amintire ei fiind păstrată doar în fotografiile vechi ale acelor vremuri.

Unitatea de învăţământ a Întreprinderii Metalurgice de Stat s-a ales cu sediul fostului Gimnaziu Comercial din strada Negru Vodă, nr. 131, după comasarea, în 1959, a Şcolii Profesionale de Ucenici a I.M.S. cu Grupul Şcolar al Întreprinderii Miniere Câmpulung. La momentul respectiv, şcoala uzinei a preluat toate imobilele şi atelierele celeilalte instituţii, având misiunea de a califica viitori muncitori şi tehnicieni pentru cele două întreprinderi.

Construcția avea 13 camere la subsol!

Construcţia din centru, amplasată în actuala piaţă a primăriei, avea 13 camere, la subsol fiind amenajată o cantină unde serveau masa, în cele trei săli, dimineaţa, la prânz şi seara, 200 de elevi pe serie. Cantina era deservită de doi bucătari, dintre care unul era specializat şi în domeniul patiseriei-cofetăriei, două ajutoare de bucătari şi zece fete care serveau mâncarea, spălau cazanele în care se preparau ciorbele şi cratiţele uriaşe folosite la prăjeli. Mâncarea era bună, consistentă şi conţinea mai mereu carne, fiind peste meniurile cu care erau obişnuiţi copiii, majoritatea proveniţi din familiile sărace.

 

Ultimele Știri

Voi aștia, maturi vă mai aduceți aminte de celebra Poartă de la Posada din Câmpulung Muscel? Și acum, scrie povești!

Voi aștia, maturi vă mai aduceți aminte de celebra Poartă de la Posada din Câmpulung Muscel? Și acum, scrie...

Alte știri din aceeași categorie