7.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

900 de sancţiuni aplicate la regimul rutier!

Alte Știri

900 de sancţiuni aplicate la regimul rutier!

Pe parcursul a trei zile, polițiștii rutieri argeșeni vor acționa pe drumurile din județ, într-o acțiune de reducere a riscului rutier generat de viteza excesivă.

Activitatea curentă desfăşurată pe drumurile din judeţ de polițiștii rutieri argeșeni a vizat, ca de fiecare dată, reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere şi fluidizarea traficului rutier.

Deplasarea cu viteză peste limita legală, neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de trafic, la cele meteo sau la starea părţii carosabile ori consumul de alcool, aspecte ce se regăsesc printre abaterile conducătorilor auto care cresc potențialul de producere al accidentelor cu urmări grave, sunt în atenția polițiștilor.

Activităţile de la sfârşitul acestei săptămâni vor viza în principal respectarea regimului de viteză, prevenirea condusului sub influenţa alcoolului, totodată având în atenţie şi specificul sezonier, caracterizat de creşterea numărului de biciclişti şi motociclişti.

Reaminitim că rolul prezenţei aparatului RADAR pe drumurile publice este în principal unul preventiv, numeroase pericole putând fi observate la timp pentru a fi evitate sau, cel puţin, limitate ca urmare.

  • Activităţi zilnice ale poliţiştilor rutieri

De la începutul săptămânii polițiștii din structurile rutiere au aplicat 905 sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier, în valoare de peste 275.000 de lei, au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație 88 de permise de conducere și au retras 35 de certificate de înmatriculare.

  • Restricţii trafic

Reamintim că, în intervalul orar 06:00 – 23:00, pe DN7, pe raza localității Dedulești, se restricționează circulația vehiculelor rutiere cu masă totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, pe sectorul cuprins între km 152+250 şi km 152+550.

Această măsură a fost luată pentru a face posibilă desfășurarea traficului greu pe acest sector de drum în intervalul orar 23:00 – 06:00, iar în situația nerespectării restricției, conducătorii auto pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, conform O.G. 43 din 1997.

Restricțiile au fost impuse pentru a se executa lucrări de consolidare la partea carosabilă, asigurare scurgere ape și refacere parapet. Reprezentanții C.N.A.D.N.R. au estimat că lucrările vor dura aproximativ o lună de zile, fiind începute în ziua de 28 mai a.c.

Pe perioada executării lucrărilor, vehiculele cu M.T.M.A. mai mare de 7,5 tone, dar mai mică sau cel mult egală cu 40,0 tone, pot utiliza traseul alternativ Pitești – DN65 – Slatina – DN65 – Salcia (județul Olt) – DJ 677 – Arcești Cot (județul Olt) – DN64 – Drăgășani – DN64 – (intersecție DN64 cu DN67) – DN67 – (intersecție DN67 cu DN7) și retur.

Totodată, în perioada 24 iunie – 3 iulie a.c., tot pe DN7, pe raza localităților Drăganu şi Cotmeana, pe sectorul cuprins între km 138 şi km 141+600m, (zona Zamfireşti – Linteşti), se vor desfăşura lucrări de frezare pe timpul nopţii, respectiv de asfaltare pe timpul zilei.

Traficul va fi dirijat pe timpul desfășurării lucrorilor cu piloți de trafic.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum și să adoptați în permanență o conduită preventivă la deplasările pe drumurile publice și să respectați semnalele polițiștilor rutieri și semnalizarea rutieră.

  • Sfaturi preventive pentru participanții la trafic
  • Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat recomandăm conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să nu blocheze intersecțiile.
  • Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule sau efectuarea unor manevre riscante în trafic.
  • Conducătorii de vehicule trebuie să evite utilizarea telefonului mobil, aspect dovedit ca fiind de natură să distragă atenția, precum și să nu conducă atunci când sunt obosiți sau au consumat alcool.
  • Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.
  • Motocicliștii sunt sfătuiți să adopte permanent o conduită preventivă, având în vedere că în țara noastră prezenţa acestora în trafic are specific sezonier. Viteza de deplasare a fost dintotdeauna un factor important în evenimentele rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, precum şi portul echipamentelor de protecţie şi utilizarea permanentă a luminilor de întâlnire, acestea fiind obligaţii în măsură să reducă semnificativ riscul implicării şi urmările unor eventuale evenimente rutiere. De asemenea, sfătuim motocicliştii să circule cu viteză redusă, să nu uite de politeţea rutieră şi să nu se angajeze în manevre riscante în trafic.
  • Copiii care se deplasează pe biciclete, în special cei de vârste mici, să înveţe mersul pe bicicletă pe trasee special amenajate sau în afara drumului public, sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier. Reamintim obligaţiile legale referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a purta vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier. Totodată, sfătuim bicicliştii să se asigure întotdeauna că intenția de schimbare a direcţiei de mers a fost observată de ceilalți participanți la trafic.
  • Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi. De asemenea, în condiții de vizibilitate redusă datorită condițiilor meteo, noaptea sau chiar în aglomerație, recomandăm pietonilor să circule pe trotuar sau în afara părții carosabile, să nu își obtureze câmpul vizual cu obiecte vestimentare și să nu își lase distrasă atenția, spre exemplu prin folosirea telefonului.
Ultimele Știri

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024. Suma nu este deloc una mică....

Alte știri din aceeași categorie