14 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în toate casele din Lerești, din biserici!

Alte Știri

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în toate casele din Lerești, din biserici! De cinci ani încoace această tradiție a fost iniţiativa primarului Marian Toader.

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14.30 în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde a fost trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.

Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 23 aprilie, spre seară şi a fost distribuită, ca de obicei, delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni. 

Centrele eparhiale, prin protopopiate, au distribuit Lumina Sfântă fiecărei parohii.

Lumina Sfântă a ajuns și în municipiul Câmpulung, la mânăstirea Negru Vodă și a fost dăruită celor implicați în acțiunea de a o distribui preoților. Prezent a răspuns și primarul de la Lerești, Marian Toader făcând acest lucru de trei ani încoace. A venit apoi cu Lumina Sfântă la Lerești unde preoții l-au aștepat în fața bisericii cu hramul Nașterea Maicii Domnului, din Voinești I.

,,Sunt onoraţi şi nu avem cuvinte de laudă pentru acest lucru. Îi mulţumim primarului Marian Toader că a făcut acest lucru pentru noi. Ne-a adus Lumina Sfântă în Lereşti. Suntem binecuvântaţi”, au spus câţiva lereşteni.

Voluntarii din parohii au primit Sfânta Lumină şi au distribuit-o pe la casele lereștenilor cei care au așteptat voluntarii în fața locuinței, având în mână o candelă sau o lumânare.

,,Să avem o sărbătoare cu liniște și sănătate. Tuturor lereștenilor le doresc un Paște Fericit! Doamne ajută!”, a spus primarul Marian Toader în noaptea Învierii Mântuitorului.

Tradiţia aducerii Luminii Sfinte de o delegaţie a Patriarhiei Române direct din Ierusalim şi distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga ţară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2008.

Hristos a Înviat!

 

Ultimele Știri

Data când va fi gata noua Creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel

Data când va fi gata noua creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel. Primărița Elena Lasconi a anunțat că...

Alte știri din aceeași categorie