VIDEO: A abandonat autoutilitara plină de lemn şi a fugit de a mâncat pământul! Află ce l-a speriat pe şofer…

VIDEO: A abandonat autoutilitara plină de lemn şi a fugit de a mâncat pământul! Află ce l-a speriat pe şofer…

A abandonat autoutilitara plină de lemn şi a fugit de a mâncat pământul! Află ce l-a speriat pe şofer…

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., este organismul tehnic permanent specializat în subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, asigurând la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere, privind, în principal condiţiile de efectuare a activităţilor de transport rutier, a activităţilor conexe transportului rutier şi a activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, siguranţa transporturilor rutiere şi protecţia mediului, starea tehnică a vehiculelor rutiere, masele şi/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice şi masele totale maxime autorizate, tariful de utilizare şi tariful de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

În acest sens, ISCTR, a demarat o serie de acţiuni de verificare şi control a autoutilitarelor, camioanelor, care fac transport de materiale.

Joi dupa-amiaza, un echipaj de inspectori ai ISCTR a acționat pe DN 73 în vederea identificării încălcărilor legislaţiei în vigoare.

Echipajul format din inspector Văcărencu Mihăiță Lian, și inspector Popescu Răzvan Nicolae, se deplasa pe DN 73, iar pe raza comunei Mihăești inspectorii au observat un autotren încărcat cu material lemnos. Inspectorii au decis să verifice încărcătura, au întors echipajul şi au pornit după maşina cu material lemnos.

Inspectorii i-au făcut semn regulamentar să tragă pe dreapta, şi au mai rulat pentru a găsi un scuar unde să poată staţiona autotrenul, numai că, la un moment dat, cei doi inspectori au văzut că maşina s-a oprit şi din cabină au sărit 4 persoane care au luat-o la fugă, au sărit nişte garduri şi au dispărut în noapte.

Pentru că au abandonat maşina cu lemne, inspectorii au realizat că e ceva în neregulă cu încărcătura.

Cei doi au solicitat informații despre masină, au dat de proprietarul acesteia pe care l-au chemat la locul unde cei 4 au abandonat maşina.

“Din dispoziţia inspectorul de stat şef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Nistor Duval, efectuăm o acţiune fulger pe linia depistării autovehiculelor care transporta material lemons, fără documente de transport şi cu depăşirea masei maxime totale autorizate. Societatea civilă are nevoie de siguranţă rutieră, de respectarea legislaţiei în vigoare, iar poziţia  Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, este una fermă şi incisivă vis-à-vis de conducătorii auto care nu respect legislaţia în vigoare. În timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, am depistat un ansamblu de vehicule care transporta material lemons. Conducătorul auto a părăsit ansamblul de vehicule, a escaladat gardul unei gospodării, fără un motiv întemeiat şi s-a sustras de la control.Cercetările continuă pentru elucidarea exactă a cauzelor pentru care materialul lemons a fost abandonat”, a precizat inspector Mihăiță Văcărencu.

Mașina a rămas pe DN 73 până a sosit proprietarul. Acesta este din localitatea Găneşti, judeţul Argeş. Acesta a primit o sancțiune de 2.000 de lei pe numele societății, iar șoferul fugar 1.000 de lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au condus la abandonul mașinii și incărcăturii. 

About The Author

Related posts