Breaking News
A copilărit în Câmpulung și a fost votat cel mai bine la Pitești!
A copilărit în Câmpulung și a fost votat cel mai bine la Pitești!

A copilărit în Câmpulung și a fost votat cel mai bine la Pitești!

A copilărit în Câmpulung și a fost votat cel mai bine la Pitești! Politicianul și omul de afaceri John Ion Banu, candidatul în cursa pentru Cotroceni din partea Partidului Naţiunea Română, a ocupat a noua poziție pe buletinele de vot care au ajuns în urne pe 10 noiembrie, potrivit ordinii stabilite de BEC.

John Ion Banu s-a născut pe 8 iulie 1960, în orașul Roman. Și-a petrecut copilăria lângă Câmpulung Muscel, județul Argeș, iar apoi s-a mutat în București, unde și-a încheiat studiile la Institutul Politehnic.

În 1983, a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde și-a luat numele de “John” și a urmat cursuri la Florida Atlantic University.

John-Ion Banu deţine 6 terenuri intravilan, forestier, păşune şi lac, care au fost dobândite în perioada 2006 – 2016, precum şi trei case de locuit. Are un autoturism BMW cumpărat în 2016, tablouri de 12.000 euro, trei conturi bancare de 197.000 dolari, dar şi o datorie de 178.000 dolari scadentă în 2029.

Veniturile acestuia sunt din activitatea de preşedinte al unei firme private de 87.000 dolari, din dividende – 21.000 dolari, din pensii – 18.500 dolari şi din profitul unei ferme de animale – 35.000 dolari.

În Statele Unite, John Banu a creat Romanian-American League (Liga Româno-Americană), o asociație românească din Florida. John Banu, împreună cu un comitet de inițiativă, a înregistrat, în anul 2017, PNR – Partidul Națiunea Român. Pe data de 6 iunie 2019, John Banu și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al României în 2019, potrivit Wikipedia.

Candidatul la alegerile prezidenţiale din România, John Ion Banu, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a venit pentru ”o nouă atitudine politică”. ”Am venit pentru o nouă atitudine în viaţa politică, am venit pentru a crea o breşă în viaţa politică, în această castă politică care nu mai răspunde  intereselor poporului. Am venit aici ca să arăt că această resemnare a faptului că jocurile sunt făcute, nu e reală”, a declarat John Ion Banu.

Potrivit datelor provizorii furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă John-Ion Banu a obținut un scor de 0,30%. În Argeș a obținut cele mai multe voturi la Pitești un număr de 147, la Câmpulung 61 de voturi și la Curtea de Argeș un număr de 50 de voturi. Per total în tot județul Argeș a obținut un număr de 868 de voturi.

About The Author

Related posts