A fost Revoluţie la Câmpulung? 29 de ani: Să nu uităm! Să nu-i uităm!

A fost Revoluţie la Câmpulung? 29 de ani: Să nu uităm! Să nu-i uităm!

29 de ani: Să nu uităm! Să nu-i uităm! A fost Revoluţie la Câmpulung? Nimeni nu poate răspunde oficial la această întrebare decât cei care au carnet de revoluţionari şi încasează sume considerabile, lună de lună.

Astăzi, Câmpulungul și-a comemorat eroii, cei care au murit sau au fost răniți în decembrie 1989, când a avut loc Revoluția ce a dus la căderea regimului comunist. A fost o manifestare la fel ca în anii trecuți, asistența fiind mai puțin numeroasă, vorbim de publicul prezent. Ceremonia a fost protocolară, așa cum se obișnuiește, fiind prezenți reprezentanți ai autorităților publice locale.

Manifestarea a debutat cu prezentarea onorului de către militarii Garnizoanei Câmpulung, apoi s-a intonat Imnul Național al României, urmat de oficierea slujbei religioase.

La nivelul judeţului Argeş sunt înregistraţi oficial peste 300 de revoluţionari care primesc o rentă lunară de peste 400 de euro. Peste o 100 de revoluţionari au fost făcuţi ,,luptători” la apelul bocancilor în zona Muscel.

În ziua de 22 decembrie, şi la Câmpulung au fost depuse coroane de flori la mormintele eroilor căzuţi la Revoluţia din 1989. De la Cimitirul Flămânda oficialităţile au plecat la cimitirul din comuna Lereşti, acolo unde odihneşte eroul Vasile Milea.

 

 

 

About The Author

Related posts