A murit la 45 de ani, a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID
A murit la 45 de ani, a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID

A murit la 45 de ani, a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID

Un bărbat de 45 de ani a murit a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID. Bărbatul a primit prima doză dintr-un vaccin Pfizer/BioNTech. La câteva ore după ce a fost vaccinat, bărbatul și-a pierdut cunoștința. Seara, a părăsit pe propria răspundere spitalul din Mioveni unde fusese internat. Este vorba despre George N., învățător de profesie. A doua zi, familia a cerut din nou ajutorul medicilor, însă totul a fost prea târziu.

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis mai multe precizări în acest caz:

,,În cursul zilei de 2 martie, persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

În urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate făcute de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”.

About The Author

Related posts