A sărit în fața mașinii prin loc nepermis și a decedat pe loc!
A sărit în fața mașinii prin loc nepermis și a decedat pe loc!

A sărit în fața mașinii prin loc nepermis și a decedat pe loc!

A sărit în fața mașinii prin loc nepermis și a decedat pe loc! Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați despre producerea unui accident cu pieton, pe raza localității Ungheni. Primele măsuri au fost asigurate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești, iar cercetările au fost efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești.

Din primele verificări efectuate de polițiști, s-a stabilit că un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Mioveni, care circula pe direcția de mers Roșiori de Vede spre Pitești, pe DN 65A, a intrat în coliziune cu un bărbat de 84 de ani, din Ungheni, care circula pe jos, din direcție opusă.

Din păcate, manevrele de resuscitare efectuate de echipajele medicale nu au avut rezultat, iar bărbatul a fost declarat decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs.

Reamintim tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, cu viteză redusă și permanent adaptată condițiilor meteo și rutiere, în special în condiții meteo nefavorabile.

Măriți distanța față de mașinile care circulă în același sens, nu bruscați frâna sau direcția, pentru a evita acvaplanarea sau derapajul necontrolat, și nu vă angajați în depășiri periculoase.

Totodată, pietonilor le recomandăm să se deplaseze pe trotuar sau pe marginea părții carosabile, în special noaptea sau în condiții meteo ce împiedică vizibilitatea, și să nu își obtureze câmpul vizual cu obiecte vestimentare voluminoase.

De asemenea, traversarea drumului să o facă pe trecerea de pietoni, și numai după ce s-au asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto, precum și că aceștia pot opri în condiții de siguranță.

Tuturor participanților la trafic le reamintim că graba nu este un motiv pentru a circula neatent, iar implicarea în orice fel de eveniment rutier va consuma mai mult timp decât dacă circulați cu atenție sporită, ajungând cu bine la destinație!

About The Author

Related posts