-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 4 decembrie, 2022

Aceasta este stema comunei Lerești!

Alte Știri

Aceasta este stema comunei Lerești! La sfârșitul lunii octombrie, Guvernul României a aprobat stema comunei cu toate descrierile și semnificațiile elementelor însumate.

După 4 ani, după multe demersuri și proceduri, pe care autoritățile locale din Lerești le-au inițiat, comuna păstorită de Marian Toader are de la începutul lunii noiembrie de când a fost aprobat proiectul de consilierii locali o stemă.

Acum pe fiecare act oficial emis de administrația publică va apărea și stema comunei Lerești. Procedurile au început în Centenarul Marii Uniri, s-au făcut mai multe consultări publice, mai multe propuneri de stemă. A trecut apoi prin toate filtrele instituțiilor județene după care a mers la București iar comisia de aici a avizat stema Lereștiului.

Stema comunei Lerești se compune dintr-un scut triunghiular cu flancuri rotunjite, albastru, tăiat la brâu undat de argint din care iese un munte de același metal, pe pantele căruia, pe exterior sunt trei brazi verzi, doi la dextra unul mai sus, unul la senestra, cei din partea de jos fiind pe același aliniament.

În partea inferioară a scutului este o fascie crenelată, de asemenea de argint, formată dintr-un zid cu trei rânduri de cărămizi, terminat cu opt creneluri.

Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat. Muntele face referire la forma de relief predominantă în regiune. Brazii evocă bogăția silvică a zonei, iar numărul lor indică numărul satelor care alcătuiesc comuna. Brâul undat face trimitere la râul Târgului care traversează localitatea. Fascia crenelată amintește de Castrul Roman de la Voinești.

Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Ultimele Știri

Ambulanţă aflată în misiune, implicată într-un accident grav

O ambulanță care transporta un pacient spre Craiova a fost lovită sâmbătă de o cisternă, într-un sens giratoriu, la...

Alte știri din aceeași categorie