Activităţi de combatere a delictelor silvice

Activităţi de combatere a delictelor silvice

Poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au depistat  5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 7.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 6 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Rucăr, care transporta material lemnos cu un autocamion cu remorcă, prezentând pentru control un document de însoţire în care avea înscrisă cantitatea de 20 de metri cubi.

În urma evaluării de către un specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport era încărcată cantitatea de 22,32 metri cubi.

Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancţionat contraveţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 2.32 metri cubi de material lemnos nejustificat a fost confiscată şi predată ocolului silvic competent.

About The Author

Related posts