Activități de combatere a delictelor silvice

Activități de combatere a delictelor silvice

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul silvic. Aceştia au depistat 5 persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 57 de ani, care transportau sau deţineau fără documente legale peste 9 m.c. material lemnos, diverse esenţe.

Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, în baza Legii 171 din 2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocoalelor silvice competente.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Rucăr, cu obiect de activitate „explotarea și comercializarea materialului lemnos”.

În urma controlului, polițiștii au constatat că avizele de însoțire a materialului lemnos emise de societatea comercială controlată erau completate necorespunzător.

Reprezentatul societăţii a fost sancţionat contravențional conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.

 

About The Author

Related posts