Activităţi de prevenire a înşelăciunilor…
Activităţi de prevenire a înşelăciunilor…

Activităţi de prevenire a înşelăciunilor…

Poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au desfăşurat o activitate informativă pe linia prevenirii infracţiunilor de înşelăciune, cu referire la metodele „Pomana”, „Accidentul”, „Ghicitul” şi „Instalatorul” și alte asemenea pretexte..

Activitățile au avut loc în cartierul Nord, zona Expo Parc și Calea București, fiind instruite 30 de persoane şi distribuite 30 de materiale informativ-educative (pliante).   

Pentru a nu cădea victime ale unor infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:

Folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.

Purtați discuții referitor la permiterea accesului în locuință al oricăror persoane, indiferent de pretext, iar legat de prezența în casă, de efectuarea de orice plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință.

About The Author

Related posts