Adevărul despre moartea generalului Milea….

Adevărul despre moartea generalului Milea….

A ieșit de sub tipare al doilea volum dedicat şi de această dată cunoaşterii adevărului despre moartea generalului Vasile Milea. Astfel, muscelenii, şi nu numai, toţi cei care doresc să intre în posesia acestui volum, sunt invitaţi să participe la lansarea de duminică 28 iulie, la ora 16.00 la Casa Armatei din Câmpulung.

În urmă cu trei ani, fix pe 28 iulie, la Casa Armatei din Câmpulung avea loc lansarea cărții „Vasile Milea de la soldat la general, în 17 ani. General al Armatei Române, 25 de ani”, o carte-document .

Profesorul Gheorghe Nițică, din Lerești, este autorul acelui manuscris. Gheorghe Niţică este nepot prin alianță al fostului ministru al Apărării.

Personaj voit controversat în ultimii 26 de ani, Vasile Milea, a rămas în memoria militarilor români ca un erou.

Profesor doctor Stan Florea, cel care a prefațat prima carte scrisă de Gheorghe Niţică, îl prezintă pe autor astfel: „Autorul lucrării de față, Gheorghe Nițică, nepotul generalului, cunoscut pentru atașamentul față de familie și cu un puternic simț al dreptății, și-a asumat drumul greu al adevărului. Cercetează spațiul în care a avut loc evenimentul, întocmește schițe, efectuează calcule ale traiectoriei glonțului ucigaș folosind cunoștințele de inginerie și pe cele dobândite în timpul pregătirii militare personale și conchide: Generalul Milea nu s-a sinucis. Generalul Milea a fost «sinucis»”.

La fix trei ani, pe 28 iulie, la ora 16.00, la Casa Armatei din Câmpulung, va avea loc lansarea celei de-a doua cărţi semnate de Gheorghe Niţică, volum dedicat şi de această dată cunoaşterii adevărului despre moartea generalului Milea.

Cel de-al doilea volum “Generalul Vasile Milea, suicid? Sau asasinat?!…”, semnat tot de profesorul Niţică, vine ca o completare a primului volum. În acest sens, autorul a precizat: “Este  ce-a de-a doua carte dedicată generalului Milea, prima a fost lansată în urmă cu trei ani tot pe data de 28 iulie. Prima se numeşte „Vasile Milea de la soldat la general, în 17 ani. General al Armatei Române, 25 de ani”. Am arătat cine este autorul crimei, dar nu am insistat pe acest subiect. În partea a doua a cărţii prezint concluziile mele în urma studierii dosarului morţii generalului Milea. Trebuie precizat că şi acest volum conţine informaţii deosebit de importante legate de moartea generalului Milea”, a mai spus Gheorghe Niţică.

 

About The Author

Related posts