Al doilea centru de permanență Salvamont din Argeș este la Voina! VIDEO

Al doilea centru de permanență Salvamont din Argeș este la Voina! VIDEO

Salvamont Câmpulung are 4 angajați și restul sunt voluntari. Până de curând salvamontiștii după intervenții se adăposteau la stâna din Grind apoi au primit un container din sponsorizări pe care l-au amplasat lângă cabana Voina dar care nu le oferea nici un fel de condiție umană ținând cont de sacrificiile pe care le fac zi de zi prin munți.

După centrul de permanență de la Cota 2000, în Argeș a luat ființă cel de-al doilea la Baza de Salvamont Voina. Aici au fost amplasate cinci module, cu 2 dormitoare, o bucătărie, o sală de prima ajutor și două băi.

24 de ore din 24, câțiva salvamontiști asigură permanența în munții Muscelului. Pe toată perioada când nu au intervenții aceștia refac traseele montane pentru că se distrug din cauza condițiilor meteo și ghidează turiștii spre drumeții.

Acum pe pereții Bazei de Salvamont Voina a fost afișată și o hartă cu masivul Iezer Păpușa. Mai mult decât atât amatorii de fotografii beneficiază de un perete pentru momente de neuitat ca la carte. Pentru că întreaga investiție de 100.000 de lei pentru containere și 4.000 de lei pentru mobilier a venit de la Consiliu Județean Argeș, vicepreședintele Marius Nicolaescu a vizitat pentru prima dată baza după ce a fost finalizată.

Salvamontiștii și-au drămuit banii pentru că au investit și muncă în această bază care este numai în folosul turiștilor și al comunității.

About The Author

Related posts