Ce partid veți vota la alegerile locale?

PSD
PNL
USR/PLUS
PMP
PRO ROMANIA
ALDE
POL CÂMPULUNG
BUN 100%
AUR

Alcoolul l-a făcut vedetă pe primar chiar de ziua lui!

Alcoolul l-a făcut vedetă pe primar chiar de ziua lui!

O tamponare i-a adus primarului de Câmpulung, un dar destul de sumbru de ziua lui de nume, de Sfântul Ioan Botezătorul, în ajun, a fost protagonistul unui eveniment rutier destul de simplu şi complicat în acelaşi timp.

Știrea a apărut pe toate posturile de televiziune locale și internaționale, dar și pe internet.

Primarul Liviu Ioan Ţâroiu, se afla la volanul autoturismului primăriei, atunci când a tamponat un autoturism condus de un băiat de 22 de ani din municipiu, care se afla staţionat la semaforul de la inersecţia de la blocurile Turn.

Primarul, spun martorii, ar fi ieşit de la un restaurant din imediata apropiere a intersecţiei şi a intrat direct cu maşina un Duster ce aparţine primăriei municipiului Câmpulung în maşina staţionată la semafor.

“Eram aici în staţie în faţa restaurantului ăsta. A ieşit un Duster, a mers tare pe contrasens, a trecut pe roşu prin intersecţie şi s-a oprit în maşina aia de era la semafor dincolo de intersecţie. M-am dus să văd ce s-a întâmplat. În Duster era primarul şi în ailaltă maşină doi tineri, un băiat şi o fată. Era cu volan pe dreapta maşina asta, un Opel. S-au dat jos copiii ăia, şi primarul şi au început discuţiile. Din ce am auzit eu, primarul le-a zis că nu e aşa grav şi că el pleacă acasă şi să se întâlneasca a doua zi la primărie. Copiii ăia doi din maşină au fost împotrivă. Se adunase lume ca la urs. Nu s-a putut înţelege băiatul cu primarul. Am mai prins o discuţie în care băiatul ăla i-a zis că e de accord să resolve şi pe amiabilă, să completeze actele, dar primarul nu a vrut.

Atunci au sunat copiii ăia la 112. A venit poliţia şi mai departe, cercetăeri, etc. Mai ştiu că m-a sunat o fată care s-a dus la Poliţie cu cei doi şoferi că a avut primarul 0,80 alcool şoi băiatul ala zero. Mai departe nu mai ştiu.
După incident, atunci când oamenii legii musceleni au venit la faţa locului, spiritele s-au agitat şi mai tare, iar unele persoane vroiau să îl agreseze pe primarul Ţâroiu, astfel că după primele verificări, poliţiştii au decis ca testarea şoferilor şi declaraţiile sa fie luate la sediul Poliţiei Câmpulung”.

După ce cei doi au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar alcoolemia primarului a fost de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică aproape dublu în sânge, poliţiştii au urmat procedura legală şi l-au condus pe primar la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei la momentul producerii accidentului.

În seara zilei de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe bld. I. C. Brătianu, în care sunt implicate două autoturisme.

,,Din verificările efectuate de polițiștii Biroului Rutier Câmpulung a rezultat că evenimentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale produse celor două autoturisme.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat unul dintre conducătorii auto se afla sub influența alcoolului, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, fiind luată și măsura reținerii permisului de conducere, pentru care a fost eliberată o dovadă fără drept de circulație”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

În acest caz, pe numele lui Liviu Ţâroiu a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Dosarul ajunge la un procurorul de caz care va dispune trimiterea în judecată a acestuia. Până la finalizarea procesului permisul lui Liviu Ţâroiu rămâne reţinut, iar judecătorul va dispune dacă i se anulează dreptul de a conduce sau nu.

About The Author

Related posts