ALEGERILE PARLAMENTARE, ÎN SIGURANŢĂ!

ALEGERILE PARLAMENTARE, ÎN SIGURANŢĂ!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a luat toate măsurile, din competenţă, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie.

Poliţiştii argeşeni vor acţiona pentru depistarea şi sancţionarea promptă atât a faptelor de natură contravenţională cât şi a celor penale.

Astfel, în perioada 10 – 11 decembrie a.c., peste 370 de poliţişti, împreună cu jandarmi, pompieri şi alţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (S.P.C.R.P.C.I.V, S.P.C.E.E.P, Serviciul Pentru Imigrări) asigură măsuri de pază şi protecţie la cele 520 de secţii de vot, amenajate în 454 de locaţii.

De asemenea 45 de ofiţeri de poliţie au fost desemnaţi pentru îndrumarea şi sprijinirea activităţilor poliţiştilor din teritoriu.

Peste 340 de poliţişti, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş vor fi în teren pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe toate arterele de circulaţie din judeţ pentru asigurarea unui trafic fluent, prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea turismului electoral.

Totodată, în contextul organizării alegerilor parlamentare 115 elevi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina vor fi angrenaţi, în perioada 10 – 11 decembrie a.c. în dispozitivele constituite pentru asigurarea şi menţinere ordinii şi liniştii publice.

Viitorii agenţi de poliţie vor acorda sprijin atât efectivelor de la poliţiile municipale şi orăşeneşti precum şi celor de la posturile de poliţie.

Astăzi, 10 decembrie, elevii au fost instruiţi cu privire la modul de intervenţie şi respectarea prevederilor legale pe timpul misiunii.

Informaţii pe care trebuie să le cunoaşteţi:

Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniţi şi nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

Puteţi vota între orele 07.00 şi 21.00.

Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale, şi care sunt pedepsele prevăzute de lege.

Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevăzute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Sesizaţi orice încălcare a legii electorale la 112!

About The Author

Related posts