ALERTĂ DE URGENȚĂ: Câmpulungul în carantină!
ALERTĂ DE URGENȚĂ: Câmpulungul în carantină!

ALERTĂ DE URGENȚĂ: Câmpulungul în carantină!

ALERTĂ DE URGENȚĂ: Câmpulungul în carantină! În localitățile Mioveni, Ștefănești, Bascov, Hârtiești, Merișani, Stolnici, Ungheni, Budeasa, Săpata, Vulturești, Căteasca, Suseni, Mărăcineni, Călinești.

Potrivit ISU, se constată depășirea incidenței cumulate la 14 zile, peste 6/1000 locuitori. Se interzice circulația persoanelor în afara gospodăriei în weekend, în intervalul 20.00 – 05.00, cu excepțiile prevăzute de lege.

Respectați măsurile sanitare. Este obligatoriu să purtați masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise în județul Argeș. Păstrați distanța și evitați aglomerația.

Măsura NU se aplică persoanelor vaccinate!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ieri, 13.10.2021, carantinarea pe timpul nopții a unor noi localități.

– printre care și municipiul Câmpulung -, care au depășit incidențele de 6, respectiv 7,5, conform HG 1090 din 07.10.2021, începând cu data de 14 octombrie, ora 00:00. În municipiul Câmpulung incidența cazurilor de COVID a depășit 6 la mia de locuitori. Astfel, se instituie măsura carantinei de noapte în weekend, în timpul căreia se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 20:00-05:00.

Măsura se aplică doar persoanelor nevaccinate.Pot face excepție de la regulă persoanele care prezintă declarație pe propria răspundere sau adeverință de la angajator pentru:

• deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

• deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

• deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau care efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei (cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane), şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

• deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, ori decesul unui membru de familie. Perioada de carantinare este de minimum 14 zile, în funcție de evoluția incidenței.

About The Author

Related posts