Alertă printre câmpulungeni! Pisicile sunt otrăvite…

Alertă printre câmpulungeni! Pisicile sunt otrăvite…

Alertă printre câmpulungeni! Pisicile sunt otrăvite…Potrivit localnicilor, cel puțin 20 de pisici au fost găsite moarte cu sânge la gură pe lângă blocuri sau pe la ghenele de gunoi.

Cum nimeni pe plan local nu are nicio inițiativă în salvarea animalelor, de-a lungul timpului zeci de câini și pisici sunt abandonați în zonele centrale ale orașului, locatarii de la blocurile din centrul orașului au demarat cercetările ce pot conduce chiar la deschiderea unui dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere cu intenţie şi fără drept a animalelor, după ce mai multe patrupede au fost otrăvite, în urmă cu câteva zile.

Am luat legătura și cu noul șef al ADP-ului de la Câmpulung, Bogdan Pătru. Acesta ne-a declarat că nu deține un serviciu pentru desinsecței sau dezinfecție, locatarii apelează la firme specializate. Angajații de la APD lucrează cu tratamente care se folosesc în seră și în pepinieră, nu sunt toxice și nu au cum să omoare animalele.

Dacă nimeni nu ştie nimic, şi pisicile au murit deodată, nu se pune problema ca ele să fi murit din cauze naturale, glumind sau nu, am putea spune că nu s-a inventat jocul „Balena albastră” pentru pisici şi cele moarte să se fi sinucis…, aşa că autorităţile ar trebui să se sesizeze, reprezentanţii administraţiei locale să tragă un semnal de alarmă, să se oprească acest fenomen ilegal şi nu în ultimul rând ilegal.

Aşa cum se trece cu vederea abandonul de câini şi pisici în oraş, aşa se vrea să se treacă cu vederea şi acest incident, asta probabil până când un copil sau un om al străzii ingerează ceva ce le poate aduce moartea, otravă băgată în produse alimentare cu scopul de a omorî patrupedele fără stăpân.

Şi câinii sau pisicile cu stăpân pot să mănânce ceva atins de otravă şi să moară, aşa că iubitorii de animale ar trebui să fie atenţi şi dacă observă ceva în neregulă să sesizeze Poliţia Animalelor, dar şi Poliţia Naţională.

About The Author

Related posts