2.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alexandru Manole tânărul care vrea să facă performanţă în Sport!

Alte Știri

Câmpulungeanul Alexandru Manole tânărul în vârstă de 17 ani se mândreşte la vârsta lui cu 70 de trofee câştigate la tenis de masă atât în ţară cât şi în străinătate. Alexandru visează să câştige mult mai multe campionate dar din păcate costurile acestui sport înseamnă multe eforturi din partea lui cât şi a părinţilor. Trăieşte cu speranţa că Dumnezeu îl va ajuta să îşi atingă ţelul său, să poată participa la toate competiţiile viitoare atât în ţară cât şi în străinătate chiar dacă din partea clubului unde este legitimat primeşte foarte puţini bani să poată merge mai departe. Are încredere că vor exista oameni cu suflet care îi vor întinde o mână de ajutor, mai ales că odată ce înaintează în vârstă cheltuielile sunt mult mai mari cu deplasările, hainele, regimul alimentar, etc.

Alexandru te rog să ne spui cum te împarţi între şcoală, sport, rezultate?

– În primul rând vreau să spun că mai am puţin şi fac 17 ani, sunt elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Pedagogic “Carol I” din Câmpulung, am fost cursant şi la Şcoala de Arte, unde am studiat ţambalul la clasa profesorului Ion Georgescu. De la vârsta de 6 ani practică tenisul de masă de performanţă în cadrul CS Pristavu Câmpulung sub îndrumarea antrenorilor Mădălin Ionaşcu şi Laurenţiu Gheorghiu.

Te rugăm să ne menţionezi câteva rezultate deosebite atât la muzică cât şi la sport?

– Rezultatele la  muzică au fost mai puţine spre exemplu Locul I la Olimpiada Naţională de Muzică Cultă – 2009, Craiova; Premiul I la “Mugurii folclorului argeşean” – 2009; Premiul III la “Mugurii folclorului argeşean” – 2010. Satisfacţia muncii mele a venit la sport unde am acumulat până în prezent 70 de trofee.

Sunt multiplu medaliat şi câştigător la concursuri interne şi internaţionale (peste 70 de trofee). Campion European, în 2013, la dublu mixt – cadeţi, campion naţional (primul din istoria clubului CS Pristavu) la minicadeţi, cadeţi şi juniori, campion balcanic, etc.

Rezultatele de la învăţătură, ni le poţi spune?

– Bineînţeles chiar dacă îmi dedic timpul liber sportului, pot spune că am rezultate bune şi la învăţătură. Am terminat cu 9,86 – clasa a V-a; cu 9,76 – clasa a VI-a; cu 9,67 – clasa a VII-a, cu 9, 73 – clasa a VIII, cu 9,15 – clasa a IX-a şi cu 8, 67 – clasa a X-a.

Ce materii îţi plac cel mai mult?

– Îmi place în primul rând sportul, de aceea am ales să practic unul, iar apoi istoria, geografia şi biologia. Mă atrage foarte mult natura şi tot ce ţine de trecutul omenirii. Mi-ar plăcea ca unele ore să fie mai scurte, iar altele, acelea care îmi plac să fie mai lungi şi încărcate cu mai multă materie. Sunt adeptul predării informatizate, este mult mai captivantă decât cursul clasic.

Ce facultate vrei să urmezi?

– Aş vrea să urmez Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

În ţară sau în străinătate? De ce?

– Aş alege să studiez, inclusiv la facultate, în România şi, eventual, o aprofundare ulterioară în străinătate. Fac sport de performanţă şi mi-ar fi greu să mă descurc singur în străinătate.

Ţi-ar fi plăcut să te naşti în alt oraş?

– Îmi place Câmpulungul şi dacă ar fi să mă nasc a doua oară, tot aici aş vrea. Sunt locuri minunate pe care nu le-aş da pentru alte locuri din lume, mai ales pe cele de acasă de la bunici, la Jugur. Asta nu înseamnă că nu-mi plac şi alte zone, însă, doar în calitate de turist. Sportul m-a ajutat să văd foarte multe ţări, inclusiv China, unde la sfârşitul lui 2010 am fost două săptămâni în cantonament cu lotul Europei de minicadeţi.

În timpul liber, pe care nu prea-l am, încerc să mă distrez cât pot de mult şi să fac diferite activităţi care îmi plac, deci profit cât mai mult de acest timp deoarece ştiu că n-o să fie lung.

Este ceva care nu îţi place la şcoală, la profesori?

– La şcoala nu-mi place ora la care încep cursurile, este prea de dimineaţă, şi materiile care mă plictisesc (nu dau nume, să nu supăr). În schimb, îmi plac aproape toţi profesorii şi fiindcă am ajuns aici vreau să le mulţumesc, în special domnilor diriginţi Cristian Călcâi şi Irinel Vintilă, si domnilor directori Ion Borcănescu, George Radu şi Sebastian Cealâcu, dar şi profesorilor de la Şcoala de Arte, personal domnului Ion Georgescu, care mi-a fost şi învăţător, pentru că mă ajută şi îmi înţeleg situaţia, aceea de a lupta pe trei fronturi: sport, carte, muzică.

De ce îţi place sportul pe care-l practici şi care crezi că este secretul succesului obţinut?

– Am ales acest sport încă de la 6 ani şi consider că este unul dintre cele mai frumoase dar şi printre cele mai grele. După părerea mea, munca şi seriozitatea la antrenamente, cumulate cu talentul, te pot ajuta foarte mult în cariera sportivă dar şi în din viaţa de zi cu zi.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie