Alfabetul Scripor se va studia și la Câmpulung!

Alfabetul Scripor se va studia și la Câmpulung!

Alfabetul Scripor a fost inventat de un român, pe nume Tudor Paul și a fost premiat la Salonul de Invenții și Inovații de la Geneva cu Medalia de Aur la categoria Educație, Cultură și Artă și a mai primit Premiul Special al Asociației Inventatorilor din Germania.

Tudor Paul Scripor este pictor. El a găsit soluția reprezentării tactilo-grafice a culorii și a nuanței, prin simboluri. El a lucrat la acest proiect timp de 7 ani.

Alfabetul Scripor folosește atât forme geometrice bidimensionale, cât și un sistem simplu de puncte, astfel încât utilizatorul poate avea două moduri de obținere a informațiilor prin atingere.

Altfel spus, acest alfabet este un sistem de forme geometrice asociate celor 3 culori de bază – roșu, galben și albastru. Prin combinarea acestora se pot forma încă 3 culori secundare – orange, verde și mov, iar acestora li se adaugă non-culorile gri, negru și alb. De aici și concluzia că poate fi învățat de oricine, de la copii la adulți. Inventatorul spune ca este nevoie de 5 zile pentru a-l învăța.

În județul Argeș avem 6 instituții de învățământ special, sub coordonarea Consiliului Județean Argeș: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Argeș, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Nicolae” din Câmpulung, Centrul Școlar de Incluziune „Sfânta Filofteia” din Ștefănești, Grădinița Specială „Sfânta Elena” din Pitești, Școala Gimnazială Specială „Marina” din Curtea de Argeș și Scoala Specială pentru Copii cu Deficiențe Asociate „Sfântul Stelian” din Costești.

About The Author

Related posts