20.7 C
Campulung Muscel
marți, 9 august, 2022

Am trăit azi momente de emoție și bucurie la Mănăstirea #Glavacioc din comuna Ștefan cel Mare

Alte Știri
Am trăit azi momente de emoție și bucurie la Mănăstirea #Glavacioc din comuna Ștefan cel Mare, acolo unde a fost oficiată slujba de #hram în cinstea lui #Ștefan cel Mare și Sfânt sărbătorit azi de către creștin-ortodocși.
❤️M-am bucurat, de asemenea, să-i reîntâlnesc pe harnicii oameni din sudul județului și pe destoinicii primari Ion Parlală din Ștefan cel Mare și Petre Funie din Slobozia.
🙏Am fost onorată ca, împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, cu deputatul Aurel Bălășoiu, cu consilierul județean Narcisa Nicoleta Nicolescu și cu administratorul județului, Cristian Puiu, să ascultăm cuvintele de mare înțelepciune și caldă vibrație duhovnicească rostite cu acest prilej de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de către părintele Cassian, starețul minuatei mănăstiri de lângă râul Glavacioc.
▶️Notă:
👉Mănăstirea Glavacioc este una dintre cele mai vechi mănăstiri ortodoxe din țară. Aflată la aproximativ 64 de kilometri sud-est de Pitești, mănăstirea este așezată lângă râul Glavacioc, fiind întemeiată pe vremea domnitorului Mircea cel Bărân, prima atestare documentară a acesteia având loc însă în anul 1441 într-un document emis de către domnitorul Vlad Dracul.
📜În anul 1657, diaconul patriarhului Macarie al Antiohiei, anume Paul de Alep, trecând pe la Mănăstirea Glavacioc, nota: “Nu am mai văzut în această țară nici o altă biserică care să poată fi asemănată acesteia”. Mănăstirea adăpostește o icoană făcătoare de minuni înfățișând-o pe Maica Domnului cu pruncul Iisus.
Ultimele Știri

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume?

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume? Este cunoscut faptul că România dispune de...

Alte știri din aceeași categorie