Amanta a venit la Câmpulung! O comedie de excepție cu faimoși actori ai țării!

Amanta a venit la Câmpulung! O comedie de excepție cu faimoși actori ai țării!

Mari actori ai Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti au urcat în urmă cu puțin timp pe scena Casei de Cultură a sindicatelor. Aceștia au interpretat comedia „Amanta”, adaptare după A. D. Hertz. Spectacolul a început la ora 19:00 iar sala a fost plină. S-au vândut biletele în proporție de 98%. Câmpulungenii au râs cu lacrimi timp de două ore și au fost ropote de aplauze în sală. 

Aşa cum spuneam, la Câmpulung, pentru a interpreta comedia „Amanta”, au urcat pe scenă nume importante ale teatrului precum Magda Catone, Armand Calotă, Ileana Olteanu, Ovidiu Cuncea, actori ai Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti. Regia este semnată de Armand Calotă.

„Este un proiect de suflet al actorului Teatrului Naţional din Bucureşti, Armand Calotă – care împlineşte astfel ultima dorinţă a mătuşii sale, marea actriţă a teatrului românesc, Elvira Godeanu – punerea în scenă a acestei comedii savuroase în care actriţa şi-ar fi dorit să joace rolul titular: ‹‹Armand dragă, principiile mele în viaţă după care m-am ghidat au fost: modestia, bunătatea, respectul … şi cum se spune la Târgu-Jiu (a făcut clasele primare acolo)… am stat în banca mea! Un mare artist fără caracter devine perisabil după moartea lui! Am vrut să joc amanta în piesa lui Herz pentru că era ceva ce nimeni nu mă credea în stare! Când apăream pe scenă, emblema de Marea Doamnă a Teatrului mă ambiţiona să joc şi roluri de asemenea factură!››” – se arată într-un comunicat de presă.

Replicile din piesă sunt delicioase şi pline de sarcasm şi ironie fină. Cu o distribuţie de excepţie ce a adus  zâmbetul pe buzele câmpulungenilor – Ovidiu Cuncea (Bungrăzescu Traian), Ileana Olteanu (Olga), Armand Calotă (Emil Strâmbuleanu), Magda Catone (Didina Strâmbuleanu). Acţiunea se petrece în secolul XX, într-o sală boemă, cu o atmosferă intimă și un decor cochet care se integrează perfect în spațiul destinat scenei, fac ca această sală să fie perfectă pentru această reprezentaţie. Comedia ”Amanta” este un spectacol de teatru bulevardier……iar Caragiale dacă ar fi trait, ar fi fost mandru de urmaşii săi, iar câmpulungenii nu pot decât să spună că au avut o seară memorabilă. 

 

About The Author

Related posts