Amenzi de 100.000 euro pe zi!

Amenzi de 100.000 euro pe zi!

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 12 – 18 septembrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.254.100 de lei, adică 512.295 de euro. Au fost depistate 144 de persoane care lucrau la negru. Dintre aceștia 33 erau din Argeș, 19 din județul Arad și 14 din Mureș.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.814.600 de lei din care 960.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 6 propuneri de cercetare penală. Au fost sancționați 330 de angajatori. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 439.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 70 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 836 de angajatori în domeniu.

”Cu toate că am insistat pe rolul preventiv exercitat în acțiunile de control, cuantumul amenzilor din această perioadă arată că, angajatorii aleg în continuare să nu respecte prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă cu riscul de a suporta costurile materiale dar și pe cele legate de expunerea lucrătorilor la accidente și nu numai. Fiecare acțiune a inspectorilor de muncă urmărește înainte de toate, informarea, educarea și identificarea mijloacelor optime care să ducă la respectarea drepturilor pe care angajații le au, ocrotirea vieții și sănătății la locurile de muncă” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat. 

About The Author

Related posts