7.4 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

Andrei Gerea dă ,,din coate” să îl pună pe Crișan în CA al operatorului portuar Oil Terminal

Alte Știri

Andrei Gerea, argeșeanul care a ajuns în fruntea Ministerului Energiei din disperare să își pună oamenii care l-au finanțat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, nu a mai așteptat ca acţionarii să aleagă prin vot cumulativ noul Consiliu de Administraţie (CA) al operatorului portuar Oil Terminal (simbol bursier OIL) şi a propus o listă proprie de candidaţi. Dacă sunt aleşi, aceştia vor avea mandate provizorii de până la un an. Fostul Consiliu de Administraţie, condus de Laurenţiu Ciocîrlan, bancher de investiţii la Raiffeisen, a fost demis după ce acţionarii au respins planul de administrare. Oil Terminal se pregăteşte acum să aleagă al treilea board în ultimele 12 luni.

Doar trei candidaţi noi s-au înscris până la termenul limită de 4 februarie în cursa pentru unul dintre cele şapte poziţii de administrator la Oil Terminal, companie de stat cu afaceri de 111 milioane de lei. Acţionarii vor vota componenţa noului CA pe 20 februarie.

Primul candidat a fost Dumitru Nancu, directorul general al Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Radionav şi preşedintele Aeroportului Constanţa, care candidează pentru a treia oară pentru funcţia de supraveghere a operatorului portuar.

Al doilea este Dumitru Matei, care a demisionat din funcţia de director general al producătorului de motoare Electroprecizia Săcele (ELZY) pentru a se dedica unor noi proiecte, inclusiv administrarea Oil Terminal. Matei a fost propus de Fondul Proprietatea (FP), care deţine 6,3% din acţiunile OIL. Cel de-al treilea candidat, Niculae Ţicu, este un fost angajat al Oil Terminal, pensionat în anul 2013.

Astfel, Ministerul Energiei, condus de Andrei Gerea care controlează 59,6% din capitalul Oil Terminal, a venit cu cinci propuneri proprii pentru board, cu solicitarea ca aceştia să fie aleşi în funcţie provizoriu, cu mandate de până la un an sau până la desemnarea unor noi administratori de către adunarea generală a acţionarilor.

Prima propunere a ministerului este Daniel-Marius Crişan.

Cine este argeșeanul Daniel Crișan?

Daniel Crișan a cochetat în Argeș cu PNL-ul în cadrul partidul se ocupa de relația cu presa. A părăsit PNL pentru Andrei Gerea atunci când șeful său a ajuns în fruntea PRL la nivel național. Când a plecat de la partid a plecat în spate și cu ușa de termopan, fiind patronul unei firme de producție și montaj tâmplărie PVC şi aluminiu. Pe vremea USL a ajuns brusc director al Administraţiei Apelor Române iar în prezent deține tot o funcție mai mică în cadrul acestei instituții.

Al doilea candidat din partea statului este Elena David, care a lucrat timp de 11 ani în cadrul combinatului siderurgic din Galaţi, înainte de a deveni consilier juridic al distribuitorului de materiale de construcţii Arabesque, în 2007.

Dan Păun, al treilea candidat, conduce o firmă care vinde pastile “detoxifiante” şi pudre dermatologice. Următoarea propunere, Toma-Bogdan Coştreie, este un avocat care a activat în Baroul Bucureşti şi în Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), iar în prezent este directorul general al direcţiei juridice din ANAF. Ultimul candidat al ministerului este Cristian-Florin Gheorghe, care conduce o companie de reciclare a uleiurilor minerale uzate.

Noul board va avea misiunea să dinamizeze activitatea Oil Terminal, ale cărei afaceri stagnează de mai mulţi ani, şi să o readucă pe profit. Marjele companiei au fost erodate de scăderea drastică a volumului de ţiţei importat în România, ca urmare a închiderii majorităţii rafinăriilor de petrol. Conducerea executivă a Oil Terminal se aşteaptă să încheie anul 2014 cu profit zero, la fel ca în 2013, scriu cei de la Ziarul Financiar.

Ultimele Știri

Data când va fi gata noua Creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel

Data când va fi gata noua creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel. Primărița Elena Lasconi a anunțat că...

Alte știri din aceeași categorie