Angajații de la primăriile din Muscel sunt în grevă!

Angajații de la primăriile din Muscel sunt în grevă!

E grevă la administrațiile publice din Muscel! De luni, lucrurile încep să se blocheze mai rău. Funcționarii publici pleacă să protesteze la București.

Vreți să vă plătiți dările la stat? Este posibil să întâmpinați dificultăți. Angajații din administraţiile publice din Muscel şi din ţară au început să protesteze de astăzi, fiecare după cum are chef.

Sindicaliștii anunță că în funcţie de alegerea fiecărei federaţii, funcționarii publici vor intra în grevă japoneză, grevă spontană sau vor picheta instituţiile.

De asemenea, săptămâna viitoare, când proiectul Legii salarizării va fi dezbătut în plenul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, ce are vot final, sindicatele anunţă miting cu 10.000 de persoane în faţa Palatului Parlamentului, scrie news.ro.

„Fără proteste nu se va putea corecta această lege a salarizării. Începând de miercuri, colegii din administraţia publică locală vor protesta, vor opri lucrul”, a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

Silvia Moldovan, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Pro Administraţie din România a precizat că sindicatele din ţară membre FSPAR vor intra de miercuri până vineri în grevă japoneză, urmând ca în acest timp să oprească spontan lucrul sau să picheteze în faţa instituţiilor, în funcţie de opţiunea şi de posibilităţile de organizare ale fiecărui sindicat.

De asemenea, Valer Suciu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, a precizat că sindicatele afiliate federaţiei vor participa mâine la greva japoneză pe durata întregii zile, însă nu exclude nici posibilitatea unei alte forme de protest al salariaţilor, precum greva spontană.

În ţară, vor avea loc proteste, în principal, în cursul zilei de mâine, când sunt programate greve japoneze.

Proiectul legii salarizării a ajuns la Camera Deputaţilor, care este for decizional în această speţă, termenul limită pentru depunerea amendamentelor fiind 29 mai.

Comisia pentru muncă urmează să dea raportul pe 6 iunie, în timp ce Comisia pentru buget şi cea juridică vor fi sesizate pentru avizare.

 

About The Author

Related posts