ANM: Vom îngheţa la temperaturi cu minus, în zonele de munte!

ANM: Vom îngheţa la temperaturi cu minus, în zonele de munte!

Vom îngheţa la temperaturi cu minus, în zonele de munte! După trei zile de fenomene meteo extreme, un val de aer arctic se îndreaptă către România.

Duminică, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în jumătatea vestică a teritoriului.

Potrivit huff.ro, se poate declanșa cod negru, pentru prima dată în România, iar în oraşe, vor fi cu 10 grade mai puţin decât în mod normal. Este doar începutul, atrag atenţia experţii, care dau vina pe încălzirea globală, în timp ce tot mai multe voci vorbesc despre un adevărat război meteorologic.

Izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în regiunile estice, nord-estice şi sud-estice, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime, uşor mai coborâte faţă de sâmbata, se vor încadra între 17 şi 23 de grade, cu cele mai mari in Lunca Dunarii. În Capitală vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, spre seară. Dimineata, 10-12 grade si temperatura maximă, 22…24 de grade.

Luni, vremea va fi în general instabilă. Conform meteorologilor, în cea mai mare parte a ţării se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. Local cantităţile de apă vor fi mai însemnate, iar pe crestele montane treptat precipitaţiile vor fi mixte. Local şi temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime, sub 20 de grade in vestul, nordul si centrul ţării până la 13-14 grade în depresiuni si intre 20 si 25 in restul ţării, la Giurgiu.

About The Author

Related posts