ANPC introduce cazierul contraven­ţi­o­nal de la 1 septembrie!

ANPC introduce cazierul contraven­ţi­o­nal de la 1 septembrie!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) va intro­duce, începând cu data de 1 septembrie 2019, cazierul contraven­ţi­o­nal, document ce va permite identificarea operatorilor economici şi a fap­telor pentru care s-au aplicat avertismente, astfel încât la o nouă în­călcare, aceasta să nu mai fie repetată.

„Măsurile anunţate se înscriu în abordarea de control unitară la nivel naţional şi în politica de toleranţă zero a ANPC faţă de încălcările legislaţiei de către comercianţi, în special în privinţa celor repetate. 
Nu mai vrem să ignorăm ‘perseverenţa’ unor comercianţi în a produce iar şi iar aceleaşi neplăceri consumatorilor şi suntem gata să le arătăm acestora că şi Autoritatea este gata să persevereze şi să performeze în a le opri orice încercare de încălcare a legii’, a declarat Horia-Miron Constantinescu, preşedintele ANPC.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii, transmis AGERPRES, la stabilirea sancţiunii, în cazul în care se constată că pentru aceeaşi abatere operatorul economic a mai fost sancţionat cu avertisment, agentul constatator va avea în vedere cazierul contravenţional.

ANPC precizează că va lua toate măsurile necesare în vederea asigurării că toate echipele de control sunt dotate din punct de vedere tehnic cu echipamente necesare pentru filmare şi fotografiere.

About The Author

Related posts