Ansamblul „Plaiuri Muscelene” va participa la Festivalul Național de Folclor “Cântecele Oltului”!
Ansamblul „Plaiuri Muscelene” va participa la Festivalul Național de Folclor “Cântecele Oltului”!

Ansamblul „Plaiuri Muscelene” va participa la Festivalul Național de Folclor “Cântecele Oltului”!

Sâmbătă şi duminică, orașul Călimănești va fi gazda tradiționalului Festival Național de Folclor “Cântecele Oltului”, ajuns anul acesta la cea de-a 53-a ediție.

De la an la an, Festival Național de Folclor “Cântecele Oltului” îmbracă frumuseţile intangibile ale Văii Oltului, plină de istorie şi tradiţie, precum şi portul popular autentic, specific celor şapte județe riverane Oltului: Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Olt, Teleorman și Vâlcea.

Însă, fiecare ediţie aduce şi ansambluri invitate. În acest an, publicul participant la eveniment va admira dansul şi portul popular specific judeţelor Argeș, Iași și Timiş ale căror ansambluri sunt invitate în festival.

„Mergem la Căciulata la festivalul „Cântecele Oltului”, invitaţia a fost primită de la doamna Negoşanu. Copiii Casei de Cultură a Sindicatelor Câmpulung sunt deosebiţi. Mulţumesc directorului Casei de cultura, Sergiu Cicu, şi părinţilor, că ne-au sustinut. Să ne ţineţi pumnii de sâmbătă până duminică seara. Sperăm să venim măcar cu două din cele 4 premii”, a precizat Dumitru Tarbă, coregraf în cadrul instituţiei de cultură muscelene.

Manifestările sunt organizate în parteneriat de către Primăria orașului Călimănești și Consiliul Județean Vâlcea, cu implicarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, a Casei de Cultură “Florin Zamfirescu” Călimănești și a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Călimănești.

„Avem o mare bucurie mare pentru că putem merge cu Ansamblul „Plaiuri Muscelene”, la Căciulata la un festival important. Mulţumim doamnei Araxi Negoşanu, pentru că datorită dumneaei am beneficiat de această invitaţie. Vom reprezenta judeţul Argeş şi sperăm să ne întoarcem cu premii”, a precizat directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung, Sergiu Cicu.

About The Author

Related posts