Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Anul acesta Focul lui Sumedru nu se mai aprinde la Mățău cum ne-am obișnuit!
Anul acesta Focul lui Sumedru nu se mai aprinde la Mățău cum ne-am obișnuit!

Anul acesta Focul lui Sumedru nu se mai aprinde la Mățău cum ne-am obișnuit!

Anul acesta Focul lui Sumedru nu se mai aprinde la Mățău cum ne-am obișnuit! Cel mai înalt brad pentru Focul lui Sumedru era amplasat la o înălțime de 1017 metri, pe cel mai înalt deal din țară, în comuna Mioarele, la 8 km sud-est de orașul Câmpulung Muscel.

Focul lui Sumedru sau Focul de Sâmedru este o tradiție românească veche de două mii de ani. În noaptea de 25 spre 26 octombrie dinaintea sărbătoririi Sântului Dimitrie apărătorul păstorului, se aprindea cel mai mare foc pe dealul din Mățău.

Așa cum știți, în jurul Focului de pe dealul Mățău se adunau în fiecare an mai multe mii de iubitori ai tradiției, un număr mult prea mare pentru a fi acceptat de autorități.

Vă rugăm să păstrați tradiția în minte, să o perpetuați pe cât posibil în mijlocul familiilor voastre, eventual într-un grup restrâns de rude, cu atenție mare la păstrarea unei distanțe suficiente, în așa fel încât să ne putem vedea sănătoși anul viitor!

Noi rămânem aceiași, atunci când nu putem face Focul în exterior îl păstrăm adânc în interior, acolo unde nu se va stinge niciodată.

Focul se gândește la fiecare dintre voi să fiți sănătoși, să vă curățați de greutățile și nemulțumirile anului și să aveți putere să treceți peste orice obstacol! au scris organizatorii pe pagina de socializare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, condus de prefectul Emanuel Soare, întrunit luni în şedinţă extraordinară, a hotărât, prin HCJSU nr48 art7, că, “începând cu data de 20.10.2020, pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș se interzice organizarea și desfășurarea în spații deschise a oricărui eveniment și/sau activitate tradițională de tipul Focul lui Sumedru, Halloween și altele asemenea, care generează aglomerări de persoane.”

De asemenea, conform Hotărârii nr 48/19.10.2020, art6, “este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș.”

Hotărârea CJSU nr 48 adoptată luni, 19.10.2020, la articolul 1 “dispune aplicarea la nivelul județului Argeș, în mod corespunzător, a prevederilor Hotărârii de Guvern nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”

Astfel, urmare a punerii în practică a Art2 din Anexa nr3 din HG 856/14.10.2020, prin care, în interiorul localităților, se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri, s-au interzis activitățile de tipul Focul lui Sumedru, Halloween și altele asemenea, care generează aglomerări de persoane.

Tot conform HG 856/14.10.2020, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci și se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive, etc). Facem precizarea că aceste restricții, impuse de HG 856/2020, se aplică pe tot teritoriul țării.

About The Author

Related posts