Anul Nou Chinezesc a fost marcat în Argeş

Anul Nou Chinezesc a fost marcat în Argeş

Anul Nou Chinezesc a fost marcat în Argeş! Cu o săptămâna mai devreme, dar în contextul tradiţionalei relaţii de prietenie româno-chineză.

Ambasada Republicii Populare Chineze a susţinut un eveniment organizat de către Universitatea din Piteşti, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş, Teatrul Al. Davila şi Casa Româno-Chineză, pentru a celebra debutul Noului An Chinezesc.

La eveniment a participat şi deputatul Simona Bucura Oprescu o ambasadoare a tradiţiilor muscelene în China.

Momentul de mare însemnătate şi bucurie, fiind marcat printr-un spectacol artistic oferit de formaţia Nair Band la Teatrul Al. Davila Piteşti.

Timp de o oră pe scena teatrului Formaţia Nair a descris prin cântece şi coregrafie scenică cum tinerii se strâng în jurul focului, sentimentele Buriyaţilor, în timpul celebrării focului.

Caii sunt însoţitorii de nădejde ai poporului mongol. A fost interpretată o piesă prin care s-a exprimat afecţiunea, încrederea şi respectul faţă de cai.

În poveştile populare ale stepei, lebăda este cea mai nobilă şi sacră dintre păsări, ca atare a fost o piesă în care s-au exprimat sentimentele de nostalgie.

Formaţia Nair a mai avut un dans tradiţional mongol în care dansatorul reuşeşte să ţină în echilibru o stivă de boluri pe cap.

Sărbătoarea Primăverii va începe la data de 16 februarie şi se află sub influenţa Câinelui de Pământ şi se încheie cu Festivalul Lampioanelor, în cea de-a 15 a zi a primei luni din Noul An Chinezesc.

Potrivit previziunilor astrologice, acest an va aduce fericire, armonie în viaţa de familie, dragoste pentru ţară şi o neclintită fidelitate pentru orice cauză pe care dorim s-o sprijinim.

Se spune că Sărbătoarea Primăverii are la chinezi o istorie de circa 4000 de ani.

Sărbătoarea Primăverii este una importantă şi se celebrează împreună cu celelalte 56 de etnii naţionale din China.

About The Author

Related posts